recenze

TOM3K[H4CK3R]: Jen jeden den v redakci

TOM3K[H4CK3R]: Jen jeden den v redakci

Každého z nás někdy přepadla touha stát se redaktorem nějakého časopisu. Někteří z nás měli to štěstí a opravdu se jimi stali, ale to mnohem větší procento obyvatelstva se muselo spokojit s úlohou čtenáře. Tato hra je určena právě pro čtenáře aneb vyzkoušejte si, jak to v redakci chodí!
Svatá pravda. Ne každý má to štěstí, že může informovat čtenářskou komunitu z funkce redaktora o aktuálním dění ve světě (možná se teď někteří z vás budou divit, ale svět se netočí kolem počítačových her :-), ale mnozí by si to aspoň chtěli vyzkoušet. Neláká je vidina výdělku (nedá se ale říci, že by byli žurnalisté chudí jak kostelní myši, to v žádném případě), nýbrž touha. Chtějí to prostě jen tak zkusit – pro pocit. Bohužel někteří, i přes značné úsilí svůj sen zrealizovat, pořád nenarazili na plátek, do kterého by mohli přispívat. Nyní však můžete spojit touhu se zábavou a zkusit si jeden den v kůži řadového redaktora jistého časopisu Galaxie. Jak tento den dopadne už záleží na vás.

Mohlo by se zdát, že tato hra je originální a nutně tedy zábavná. Ovšemže to první nelze popírat, ale to druhé bohužel pravda není. Zpočátku nutno podotknout, že TOM3K[H4CK3R]: Jen jeden den v redakci (mimochodem s podtitulem „Příběh redaktora Toma“ – ale to by se už tak šíleně dlouhý název značně prodloužil - Hynek: autoři si asi libují v dlouhých názvech svých pochybných děl, podívejte na One minute in life: Assassin :-) je klasickou textovkou. No, klasickou…To bych opět přestřelil. Oproti takovým skvělým textovkám, jako byla třeba Nostalgie od Davida Havlíčka, je toto pouze chudý příbuzný. Není to vždy pravidlem, ale ve hře dostáváte po málu možností. Hned v první obrazovce máte pouhé dvě! Potom už to vypadá o poznání lépe, ale přece hra nehrála na moji notu, ba co více dle mého mínění po většinu času hrála úplně falešně. Dojem neudělají ani takové trapné možnosti jako „Zavolat Ondřeji Průšovi“ či „Spáchat sebevraždu na záchodě“. Opravdu netuším, co tím autor zamýšlel, pokud on při každé návštěvě toalety přemýšlí o sebevraždě, tak prosím, cpát to ale do hry je věc úplně jiná. Podobné je to například, když potkáte „dívku svých snů“. Máte dvě možnosti – buďto s ní jít na rande a nebo jí brutálně znásilnit...

Pojďme však dál a konkrétně se věnujme příběhu – jak již bylo několikrát řečeno, stáváte se redaktorem časopisu Galaxie a musíte doslova protrpět jeden den od časného rána až po pozdní večer. Hned po probuzení vás čeká neradostná zpráva, totiž vaše dívka vám dá kopačky. No nevadí, pln smíšených pocitů z rozchodu se tedy vydáváte do redakce, kde na vás nebudou o nic milejší. Šéfredaktor po vás neustále něco chce. Vy neustále věci kazíte atp. Nic, co by překvapilo. Nejinak je to i s herním interface. Na textovkách se toho vskutku nedá moc vymyslet…TOM3K[H4CK3R]: Jen jeden den v redakci je tak nešťastným případem toho, pod čím si představuji pojem „špatná hra“. U textovek nelze hodnotit grafiku, ale přeci vás musí něčím upoutat. Toto není ten případ. Inu každý jsme nějaký a zvrhlosti, které vám i přes zdánlivě slušňácky vyhlížející read me soubor a instalaci TOM3K[H4CK3R] nabídne, jednoduše mnoho lidí nenadchnou...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =

PavelH

PavelH | 01.08.16 v 01:10

Zajímavý námět.

slate28 | 05.08.06 v 17:32

nic výrazného je PLUS??

Dusan D | 18.10.04 v 13:16

"Cpu" to tam preto lebo to je "textovka"
a kazdy ma iny vkus.

md | 08.09.04 v 10:27

Neexistují jen dobré hry, ale dost často se najdou i špatné....chtěli jsme vám prostě ukázat, jak hra vypadat nemá:-)

No tohlecto? | 07.09.04 v 22:27

Teda tohle je fakt hnus. Už jen z těch obrázků je na první pohled vidět, že autor neuměl napsat bezchybně ani řádku, ale hlavně se snažil být "cool", což se mu jaksi nepovedlo. Totální brak, proč to sem jenom cpete?


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce