recenze

Psycho Hazard

Psycho Hazard

Zahazarduj si se svojí psychikou. K tomu ti dokonale poslouží dnešní textovka. I když je proti tomu porouchaný počítač silnější kafe, myslím, že si toho užiješ až, až. Vydáš se totiž na strastiplnou cestu do města, kde vládne anarchie, zločin a volnost.
Máš rád nečekané dějové zvraty a překvapení? Líbí se ti nevázaný život, volnost a anarchie? Nebo si snad libuješ se zahráváním si se smrtí? Pokud na tohle všechno můžeš bez váhání odpovědět kladně, tak si rozhodně nenech ujít tento Psycho Hazard. I když jde „jen“o textovou hru, bez obav se do ní pusť, protože její ovládání je úplně pohodlné a jde o win-aplikaci…

U textovek je asi nejdůležitější herní součástí příběh, bez něj by hra neměla čím zaujmout a ani pobavit. Proto si o něm něco povíme. Jak už jsem v úvodu naznačil, půjde o něco zajímavého a po mravní stránce něco úplně uvolněného. Takže tentokrát tu bude řeč o tématech, která jsou u mládeže velmi oblíbená. Vše to tu začíná nevině: Jsou čtyři hodiny ráno a ty se právě vracíš domů z jednoho veselého večírku, ale už si díky propité noci nepamatuješ, kde to vlastně bydlíš a peněženka s doklady a klíče jsou také pryč. Co teď? Rozhodneš-li se správně, gameska tě postupem času zavede do světa anarchie, volnosti a zločinu. Budeš muset řešit problémy hodné ostřílených gangsterů a čelit těm nejméně očekávaným problémům. Ano, všechny dějové linie v tomto titulu jsou schválně projektovány tak, aby hráč vzdoroval těm nejvíce šíleným věcem, aby se dokázal rozhodnout i při těch největších zvratech a překvapeních. Podle toho se hra i jmenuje, už samotný název nám napovídá, že budeme muset riskovat svoje psychické zdraví. To skutečně budeme, pokud budeme brát příběh až příliš vážně. Autor si dal se hrou opravdu záležet a fantazii meze nekladl, takže až ti hra bude hlásit systémový error, který se bude tvářit jakoby byla hra poškozená, nevěř tomu, jde jen o simulaci sys. chyby, jde jen o vtip. A podobně zrádných překvapení je tu víc. Myslím, že za některé zápletky by se nemusel stydět ani zkušený filmař, jiné části by uspěly zase jako psycho testy, či zkoušky povahy. O zábavu bude tentokrát rozhodně postaráno. Ale asi se lekneš informace, že vždy je jen jedna odpověď správná, ostatní znamenají jen konec hry, někdy i „smrtelný konec“.

Ovládání je velmi snadné a pohodlné, nebudeme se tu tentokrát otravovat s nějakým inventářem, používáním, prozkoumáváním či světovými stranami (směr chůze). Celé je to jen o číslech, ovládání spočívá v mačkání jednotlivých číslic, v každé úrovni jsou tři možné varianty rozhodnutí. Ale vždy je nejvhodnější jen jedna. Třeba i zdánlivě správné rozhodnutí je špatně, protože jak jsem tu už zmínil, autor si libuje v dějových zvratech a prapodivných náhodách. Jedním ze stálých nedostatků titulu je nepřítomnost funkce ukládání rozehrané hry a není tu žádná grafika. Ne že by do textové hry patřila… Ale i v textovkách se objevuje jako zpestření. Nicméně (na závěr bych gamesku měl asi pochválit, že?), určitě si to prapodivné dílko zkuste zahrát…

stáhnout hru
JiGr

autor
/ JiGr

Skóre

71 %

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =

Iveta111

Iveta111 | 26.08.16 v 00:25

Dobrá hra.

Ladislav Bila | 18.04.07 v 21:50

mrda ani sem to nerozvachal.

Ban | 21.12.06 v 15:40

dohral sem to za 30minut,ale zasmal sem se a psycho to bylo celkem taky...
21213323112131112221

hrdý autor | 08.11.06 v 22:45

tak tohle jsem dělal já před pár lety :D ymslel jsem, že recenze je jen na bonuswebu, no zmýlil jsem se! v té době žádní vyvolení neexistovali B-)

Nevim nevim | 20.05.06 v 10:36

jako u vyvolenejch?? XD

Patrik | 16.03.06 v 20:16

To je velmi zajïmavé, ale nekomu se to nemusi nadvakrat libit. Zkuste to sami


galerie

Psycho Hazard Psycho Hazard Psycho Hazard Psycho Hazard