recenze

One minute in life: Assassin

One minute in life: Assassin

Toužili jste někdy na vlastní kůži vyzkoušet, jaké to je být nájemným vrahem, který se vedle arzenálu zbraní nesmí bát použít ani správný úsudek a rozum? Pokud ano, pak je tato zajímavá textovka určená právě pro vás!
Nájemní vrazi. Velmi akční a napínavé téma, jež se stalo inspirací nejen pro mnoho akčních, kriminálních či detektivních filmů, ale také pro nemalé množství počítačových her (namátkou uveďme například oblíbeného Hitmana). A právě tímto tématem se nechala inspirovat tato zajímavá česká textovka.

Vše začíná jako každý jiný den a vy jdete do práce. Tam se vás ale nájemný vrah pokusí za vaší dřívější svědectví při jednom zločinu pokusí zabít. Shodou náhod se vám podaří uniknout, ale vrah již čeká u vás doma. Ale nezabije vás. Namísto toho mu padnete do oka, tedy konkrétně to, že jstemu byl schopen utéct. Nabídne vám, že vás vezme k sobě do učení. Poté již následuje samotné jádro hry - zakázky...

Hra není pojata jako klasická textovka, ale jako gamebook. Ono skutečně převládá to "book", neboť většinu času při hře strávíte čtením textů, které alejsou poměrně zajímavé a napínavé. Vše je vyvedeno ve Flashi, takže "grafika" (respektive grafické ztvárnění textu a pozadí + dodatečné obrázky) je docela moderní, tedy alespoň na textovku. Texty jsou skutečně hodně poutavé a pokud rádi čtete knížky, jistě vás tento interaktivní příběh zaujme. Tatosnad až přílišná knižnost ovšem dle mého názoru výrazně ochuzuje hru, neboť hra neobsahuje naprosto žádné, ani minimální prvky RPG. A tím opravdumyslím žádné - není zde ani inventář, o penězích či atributech postavy ani nemluvě. To je velká škoda, neboť by vše bylo naprosto geniální, pokud byste si za odvedenou práci koupili zbraně a výbavičku a při soubojích ztráceli životy apod... Nechci tady příliš polemizovat co by kdyby, ale alespoňmírné znaky RPG by hře výrazně pomohly, neboť zpracování, příběh i poutavost jsou na opravdu slušné úrovni.

Co dodat na závěr? Hra je celkem zábavná, texty nejsou nudné, ale opravdu jde spíše o knížku než o počítačovou hru (a to i v rámci textovek, zkuste např.Cryptu). Pokud máte rádi gamebooky, textovky nebo sérii Hitman, určitě si tuhle věc nenechte ujít, ale ani v opačném případě se této gamesy nebojte a vyzkoušejte si život a práci nájemného vraha!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =

Okarina

Okarina | 02.10.16 v 01:25

Dobrá hra.

Pete27 | 28.07.07 v 17:20

Paráda...

jan | 07.11.05 v 16:23

Inspirovano jest.

Sir Mikhail | 29.09.04 v 12:51

Ne že by to nebylo kopírovaný z knížky Sicilián od autora oblíbeného Kmotra!!!

Falley | 05.06.04 v 08:50

90 % ? Na tos prisel kde ? Zkus si zahrat podobny hry tady na fregamu - nejaky textovky, traba zrovna tu cryptu jak o ni ten autor furt tak keca... sice by to nemusel vsude psat ale je to fakt vzorovej gamobook jak ma byt... ale asasin na devadesat rozhodne neny

genius666 | 05.06.04 v 08:17

omila docela ujde je to linearni ale co chcete od
gamebooku?!(no, ian livingstone tam boje apod. mel...:)
je tam asi 8 pravopisnych chyb ale jinak dobry
(pozn. dobry=90%)

kasanova | 01.06.04 v 19:15

FFFFFFFFUUUUUUUUUJJJJJJJJJ!!!!!!!!!!!!!!
Ta hra je ten největší humus co znam!!!!!!!!
Je to příšerný! Stačila mi chvilka a tu hru sem hned bojkotoval! Je to příšerný a nedohrál sem to do konce. Je to nechutně lineární a ani trochu vtipný!!!!!!!!!! Mnohem lepší hra je TERORISTA, ta je lepší a vtipnější!!!!!

hepic | 30.05.04 v 17:30

maj to tam nejaky prekvapili me s neznalosti zbrani....pisou tam devitku s tlumicem nebo beretu...TO JE ALE TO SAMIIIIIII.........

Falley | 28.05.04 v 13:24

Vsiml si už nekdo ze jim tady nefunguji správně hodiny pri pridání příspěvku? Maj to o 2 hodiny posunutý

Falley | 28.05.04 v 13:17

Na téhle diskuzi píší samí idioti nebo to nechápu. Ta recenze je naprosto normální a odkaz na vlastní hru sice neni moc dobrej ale mluví se tam o textovkách a rpg prvcích a ty v té kryptě narozdíl od assasiana jsou ale obe jsou to dobre hry.

adam | 28.05.04 v 12:00

E? Kde ste toho srace vyhrabali? To psal poprve v zivote?

TP | 28.05.04 v 10:12

Odporná propagace vlastních výrobků!!! Je hnusné, když autor hry využívá jím napsanou recenzi na jinou hru k tomu, aby propagoval svou vlastní hru (Cryptu, na kterou ani nezapomněl uvést odkaz...) Fuj, pane Jirkovský!!!

Sosol | 28.05.04 v 10:06

No, jak si můžeš z recenze všimnout, tak nemyslím RPG prvky jako expy, ale spíš inventář (ten v textovkách je) a peníze (ty v textovkách sice zas takl často nejsou, ale tohle není úplně textovka a prvky Hitmana jako nákup zbraní apod. by se mohly výrazně do kvality hry promítnout)

TP | 28.05.04 v 10:01

A proč by to mělo mít prvky RPG? Pokud se nepletu, tak jen málo textovek má RPG a to nejsou čistokrevné textovky- adventury. Ale na druhou stranu.... Tohle taky není čistokrevná textovka...

TP | 28.05.04 v 09:58

No toto, tak vulgární diskuse!!! Styďte se, hříšníci!!

hekkk | 28.05.04 v 06:47

přijdu za wosum hodinek...uwidísh Ty smejde,co to mažesh,zač je toho loket......Wuééé

heyyy | 28.05.04 v 06:45

jo tak wulgární příspěwky budou WYMAZANY......swine ste,nidz inyho...jasny doufám


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce