recenze

Monty Mole

Monty Mole

Připadá vám úvodní obrázek jako pro malé děti ? Pak vězte, že opak je pravdou - drsné příběhy krtka Montyho plné černého humoru pobaví snad každého. Pokud si chcete zahrát skvělou a zábavnou textovku, nenechte Montyho čekat!
Pokud jste se dostali až sem a nenechali se zahnat mírně exotickým úvodním obrázkem, vězte, že jste udělali správně. Dostává se k vám totiž přinejmenším kvalitní a vtipná hra, plná adventurních zápletek a úkolů, která vás na chvíli jistě výborně pobaví.

A jaká že je zápletka? Inu, americký krtek Monty, ne nepodobný známému krtkovi z večerníčku, si takhle žije ve své noře, když tu se ze zpráv dozví, že jistá prohnilá firma v samém srdci Evropy (ano, hádáte správně, řeč je o České Republice) se chystá vyrábět prostředek na hubení krtků. Monty se proto v zájmu zabránění genocidě rozhodne zakročit - vydá se na hrdinskou sabotážní misi s cílem vyřadit továrnu této odporné firmy z provozu. S mírnými potížemi, avšak přece, se dostává do Čech a vystupuje na nádraží v jistém nejmenovaném městě, kde se zmíněná továrna nachází. Naprosto nevybaven, pouze s několika drobnými mincemi, tedy rozjíždí zajímavé textové dobrodrodružství okořeněné nemalou dávkou černého humoru.

Po otázce technické stránky je Monty jednou z nejlepších textovek, jaké jsem měl kdy tu čest hrát. Příkazy, které máte zadávat, sice nejsou gamebookové, ale ani je nemusíte vypisovat ručně - vše je ovládáno pomocí hezkého DOSovského menu, plného příkazů. Po kliknutí na příkaz se vám menu zase změní, tentokrát v seznam předmětů, na které můžete daný příkaz použít. Z hlediska použití je to zkrátka stejné, jako klasická textovka, ale ovládání je hráči výrazně usnadněno. Hru je samozřejmě možné ukládat, ačkoli lze použít pouze jednu savepozici (ta ale pro většinu účelů stačí, neboť ve hře není možné udělat cokoli, co by vám znemožnilo další postup ve hře).

A jak si tedy stojí Monty Mole v porovnání s konkurencí (např. s nedávnou Egyptskou Legendou 2)? Po stránce technické i po stránce humoru, zábavnosti a hratelnosti jednoznačně vítězí. Pozadu je ovšem v oblasti délky, která opravdu není nejlepší. Pakliže bych pominul různé záseky ve hře typu "nemůžu se dostat dál", které vás mohou zdržet i několik dní :-), celá hra se vším všudy vyjde tak na půl hodiny. Alespoň trochu ale tápe každý, takže takovou hodinku vám hra vydrží. Zkrátka a dobře - pokud máte rádi textovky a chcete se dobrou hodinu výborně bavit, je Monty jasnou volbou!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =

Okarina

Okarina | 02.10.16 v 01:21

Dobrá hra.

jířa | 19.04.05 v 17:50

tuto hru jsem bohužel neskusila protože ty hry tu sou jen tak

Petruška Rychterová | 13.03.05 v 14:54

Ahojky já krtečka miluju už od narození,mám všechny jeho kazety z večerníčku a hodně plyšáků tak mého plyšáčka miláčka pozdravujte i když je plyšový

OMICRON | 01.11.04 v 14:12

docela husty

KaiN | 23.10.04 v 07:07

Dovoluji si oznámit, že novější, velmi mírně modifikovaná verze této textovky je ke stažení na mojich stránkách: http://sweb.cz/Free.Bobit/


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce