recenze

Král Jister 2

Král Jister 2

Druhé pokračování jedné z nejpovedenějších českých textových her. Dostaňte svoji milou Ariabel ze spárů ničemy - krále Jistera, který vám ji unesl. Gameska začíná tam, kde první díl skončil a celá je oproti prvnímu dílu značně vylepšena (interface, ovládání a podobně). Jestli máte rádi textové hry, Král Jister 2 byste rozhodně měli vyzkoušet.
Příběh pokračování textové hry Král Jister od Petra Fismola nás zavede tam, kde první díl skončil. O co vlastně jde? Je nutné nejprve zopakovat děj prvního dílu, protože i ten v druhém pokračování hraje velkou roli - čtěte pozorně - "jednoho příjemného dne kolem roku 1328 jsi se probral do nádherného rána, ale má to jednu chybu - ležíš v kaluži vlastní krve a s hlavou bolavou jako střep přemýšlíš u svého chátrající malého domečku, co se vlastně stalo. Na nic však nepřicházíš, skoro nic si nepamatuješ. Snad jen to, jak se ploužíš v hodně zrestaurované náladě domů a narazíš u svého domova na maskované maníky unášející ti milovanou ženu. Následně si se ji rozhodl zachránit, ale pak už nic nevíš. U sebe nic nemáš - nevíš, zda tě okradli nebo si peníze prohrál v kartách. Co to bylo za lidi, co ti unesli milou? Po chvilce přemýšlení jsi z toho vyvodil, že v tom má pracky panovník zdejšího království, který na tvou vyvolenou a milovanou krásku má už delší dobu zálusk. A tak, když si se dal trošku dohromady, rozhodl jsi se vysvobodit svou lásku ze spárů toho ničemy - krále Jistera."

V prvním díle jste byli schopni vynaložit maximální úsilí k záchraně své Ariabel (představující pro vás logicky ženu kalokagathia). Při dlouhém a úmorném putování k hradu jste řešili řadu zapeklitých situací. Následně jste se dostali až za hradní bránu. Stráže se zrovna probouzí po spánku a vy pokračujete k cestě za svou láskou. Od minule vám zůstaly jen přesýpací hodiny a tyč ze smetiště.

Zda se vám povede to, za čím jdete již od prvního dílu, je jen na vás. Druhý díl přináší řadu inovací, včetně lepšího herního prostředí. Zlepšil se nejen ovládací interface, ale navíc je možné vše ovládat pomocí myši. Už není nutné vypisovat složitě příkazy tak, jak tomu bylo u prvního dílu. Na pozadí hraje hudba - přes SOUND BLASTER, lze ukládat a načítat pozice a podobně. Toto zlepšení si ale nese jeden smutný následek - na některých konfiguracích má hra trošku problémy (zřejmě i k užívání zvukové karty pod Dosem) a tak ji je lepší v těchto případech spouštět přes DOSBox. Kdo hrál první díl hry, je pro něj hraní tohoto pokračování nutností. Kdo první díl nehrál, může začít rovnou u druhého - jedna z nejpovedenějších českých textových her totiž čeká na vaše stažení.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =

KaiN | 03.12.07 v 16:11

Jsem zvedav, jestli se po letech buffy hecne a potesi vsechny priznivce textovek tretim dilem! :-)


galerie

Král Jister 2 Král Jister 2 Král Jister 2 Král Jister 2

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce