recenze

Fuckstory 3: Gimpl

Fuckstory 3: Gimpl

Po delší době tu máme v pořadí již třetí pokračování úspěšné textovky ze života teenagerů. Čeněk se po několika letech v deváté třídě dostává na gympl a tam teprve začíná to pravé peklo. Chcete si vyzkoušet jeho (ne)všední život?
Uplynulo již mnoho času od doby, kdy vyšel první díl série, Fuckstory: Pátek. Ta si mezi některými hráčskými vrstvami získala velkou popularit, a druhý díl, Fuckstory 2: Škola je kráva, tak na sebe nedal dlouho čekat. A - světe div se - dnes tu máme díl třetí, Fuckstory 3: Gimpl (ano, v názvu hry je to s měkkým "i" záměrně). Co se tentokrát našemu milému puberťákovi Čeňkovi přihodí?

Zápletka celého příběhu je, ehm, dosti netradiční a raději nechám na posouzení každého z vás, zda-li vám připadne vtipná nebo spíš trapná - hlavní hrdina hry Čeněk po několika letech v deváté třídě úspěšně dokončí základní vzdělání, a dokonce dostane stipendium (?) na střední školu. Protože je tam však málo místa, jede toto gymnázium i na noční směny (?). A aby toho nebylo málo, nedávno zrušili autobusovou zastávku, a do školy se tak jezdí parníkem (?). Poté, co si přečtete tento úvodní příběh, se již dostáváte do kůže Čendy a prožijete s ním neuvěřitelné dva dny plné všedních i nevšedních pubertálních zážitků, z nichž například návštěva onoho hanebného vzdělávacího ústavu mluví za vše (no však to znáte - ježibaby na košťatěch atd. :o). Abych řekl pravdu, hlavně ze začátku hry mi snad všechno v ní připadalo jako rádoby vtipný pokus o humorné scénky za každou cenu. Jak jsem se ale dostával do víru dění, začalo mě to opravdu bavit a například pobyt ve škole jako by z oka vypadl (nejen) mému všednímu životu. Všemožné vtípky na každém rohu mi sice ne vždy připadaly vtipné, ale i tak mohu s klidným svědomím říct, že se po této stránce Fuckstory: Gimpl vcelku vyvedl. Poměrně dobře je na tom i délka, pokud totiž čtete všechny uvedené texty (mimochodem obohacené o pár básní a sbírku povídek autorovy tvorby), máte na pár hodin co dělat, což je u gamebooků výrazný nadprůměr.

Technickou stránku hodnotit nebudu, přeci jen se totiž jedná o obyčejný gamebook v textovém režimu a na tom se toho nedá moc pokazit ani zlepšit. Zde bych si snad jen dovolil poznamenat, že klasické textovky (ať již s příkazovým řádkem nebo ovládané pomocí menu) jsou o dost interaktivnější. Tady máte jen na výběr z několika možností, přičemž dost častovás hra pustí dál až když je vyzkoušíte všechny, takže o nějaké nelinearitě a větším ovlivnění hráčem nemůže být bohužel řeč. Právě z tohoto důvodu spadá Fuckstory spíš mezi interaktivní knihy než plnohodnotné textovky. Pokud se vám předchozí díly líbily a spadáte do oné skupiny "náctiletých", bude se vám toto dílo zajisté líbit a jeho stažením neprohloupíte. Mě osobně však trochu zklamalo, protože v poslední době jsem byl zvyklý na skutečně perfektní počiny z Kainovy dílny, jmenovitě například geniální a neuvěřitelně zábavnou gamesu Frigo - soukromý detektiv.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce