recenze

Chammurabi

Chammurabi

Stařičký Chammurabi je unavený, a proto se rozhodne svěřit vládu v celém Sumeru někomu schopnému. No a tím pravým kandidátem jste právě vy! Musíte tedy udržovat chod nově získané zemičky a postarat se o to, aby nedošlo k bankrotu. :)
Tato textovková strategie (dá-li se vůbec strategií nazvat) pro svůj druh typická. Není nijak náročná na vaše mozkové závity, což jí, popravdě řečeno, vůbec nesvědčí. Chammurabi je také úděsně stereotypní. Celá hra je o tom, že vám sám velký vládce Chammurabi svěří na jeden rok vládu v celém Sumeru. Vy ale každý měsíc pouze určíte: kolik nakoupíte akrů půdy, kolik akrů osijete a kolik obilí dáte lidem. Samozřejmě, že na osetí je potřeba také nějaké obilí, ale to se dozvíte během hry. Poté, co toto zadání odklepnete, začíná tato procedura znovu, jen s tím rozdílem, že se mění cena jednoho akru půdy a občas vás postihne nějaká nenadálá pohroma (morová, apod.). Každý měsíc k vám také mohou přijít další lidé a zase naopak jich pár může odejít do věčných lovišť. Pokud by jich ale do těchto míst odešlo příliš mnoho (zásluhou vaší vlády), znamená to její konec a též konec hry. Tuto gamesku doporučuji jen těm hráčům, kteří si podobné hry pamatují ještě z dob ZX Spectra. Tam to byl, tuším, Faraon? Každopádně zde naleznete mnohem lepší hry.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =

JYupWMLW

JYupWMLW | 08.04.24 v 10:39

1

Iveta111

Iveta111 | 27.08.16 v 11:00

Pěkná hra.

navarak | 21.02.10 v 15:03

Ahoj lidi docela by mě zajímalo jak spustim staženou hru.Stáhl jsem ji pro otce který ji hrával na starejch atari 800.Ale když kliknu na exe soubor,tak jen na chvíli zčerná tv a nic

Skp | 07.05.04 v 16:11

Zdar, ak sa nemylim hraval som to kedysi na Atari 800 XL. To bola vtedy uzasna masina a uzasna gameska na nej!

Pan Inkognito | 29.05.03 v 18:29

Tahle hra muze byt dobra, ale vzhledem k tomu ze se mi ěščřžýáíéůú zobrazují jako čtverečky, nedokážu to objektvně posoudit.


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce