recenze

Červená Karkulka

Červená Karkulka

Červená Karkulka je zajímavá dosovská textová hra od týmu Nixos, která vás zavede do pohádkového prostředí. Je to klasický gamebook, kde si vybíráte, to co uděláte, z možností, které vám gameska nabídne - podobně jako tomu bylo například u her ze série Fuckstory a řady dalších. Na začátku si nastavíte svou sílu, chytrost a odolnost a pak už bude záležet na vás - tedy na Červené Karkulce, jak to celé dopadne.
Bylo, nebylo. Jednoho dne si Karkulku zavolala její matka. A ta matka povídá Karkulce: "Jdi za babičkou a dones jí tento košíček." Karkulka tedy popadla košíček, v němž bylo víno, bábovka, 4 jogurty Anone, 2 jogurty Neano, vanilkové Magnum a litr benzínu. A vydala se cestou k lesu.
V lese však bohužel zabloudila, potkala vlka a vyprávěla mu o tom, že ji její matka poslala za babičkou, která chudinka leží v posteli, simuluje nemoc a čeká, až ji přijde někdo navštívit. Vypočítavý vlk následně Karkulce poradil cestu přes starý dřevěný most. Červená Karkulka se tedy vydala dle rady přes zmíněný most a vlk mezitím běžel zkratkou za babičkou, sežral ji, oblékl si její plynovou masku a čekal až Karkulka přijde. No a jak to dopadlo? No to bude záležet na vás a na vašem umu.
Celá hra běží v textovém režimu MS-Dosu a ve Windows ji lze v pohodě spustit i v okně. Hra nepoužívá diakritiku, takže v okně nebudete mít problém ani s podivnými znaky v textu:) Stahujte a hrajte. Příjemnou zábavu.

stáhnout hru
kaprx

autor
/ kaprx

Skóre

70 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =

Kalousek100

Kalousek100 | 12.05.20 v 01:38

Dobrá hra

Sůvička

Sůvička | 02.10.16 v 00:42

Pěkná hra.

Iveta111

Iveta111 | 24.08.16 v 06:46

Dobrá hra.


galerie

Červená Karkulka Červená Karkulka Červená Karkulka Červená Karkulka

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce