recenze

AlphaBits

AlphaBits

Nezasvěcení tvrdí, že hraní her je bezúčelné a naprosto neužitečné. Opak by mohla potvrdit dnešní hra, trefně pojmenovaná jako AlphaBits. Kromě „hraní“ se procvičíte také v angličtině. Že to nezní moc záživně? Přesvědčte se sami.
Někdo si může klepat na čelo, že vlastně nejde ani o hru. Druhý se však při „hraní“ AlphaBits bude nebývale bavit a dost možná se i přiučí nějakému tomu anglickému slovíčku. Ve své podstatě totiž ve hře ani o nic jiného než slova nejde. Na obrazovce se vám ukáže slovo, které musíte v daném časovém limitu bezchybně opsat.

Narozdíl do her podobného typu (namátkou třeba Voissa Strip-Tease však není vaším úkolem naťukat slovíčko na klávesnici. Tentokrát hlavní roli sehraje rychlost vaší pravé (případně levé) ruky, ovládající myš. Hádáte správně, že jednotlivá písmena musíte za pomocí klikání správně seřadit, aby dávalo výsledné slovo smysl. To zase nebude až takový problém; většina slov přímo souvisí s oblastí počítačů, potažmo her. Kdo by neznal monitor či třeba copy?

Na první pohled klasická hra na zabíjení času. Ano, je to tak. Sám se přiznávám, že jsem u hraní moc dlouho nevydržel a že už se k ní asi jen těžko vrátím. Minimálně přeměna psaní v klikání však vypadá zajímavě a mohla by někoho nalákat ke stáhnutí. Výjimečně tak recenzi nekončím klasickou větou „stojí to za to“. Stažením hry na disk ovšem nic neriskujete, proti gustu...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =

Iveta111

Iveta111 | 26.08.16 v 00:43

Zajímavá hra.


galerie

AlphaBits AlphaBits AlphaBits

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce