recenze

Zombies

Zombies

Pokud se dá z názvu této hry něco určit, tak jen informace, že autoří trpí kritickým nedostatkem invence. Nicméně na hratelnosti se tento fakt nijak nepodepsal a tak jsou Zombies hezkou a zábavnou oddychovější strategií říznutou zdravou dávkou logiky.
Mám takové hrozné nutkání, že jsem takovouhle hru již někde viděl. Přijde mi nemožné, že by tak jednoduchý a přitom zábavný princip byl vynalezen až dnes, prostě nemožné. Nicméně na žádnou starší hru podobného ražení jsem nenarazil (nutno ovšem dodat, že jsem nepátral nijak pečlivě) a tak se musím smířit s tím, že Zombies je hra až na název vcelku originální. A také zábavná.

Hra probíhá na hracím poli (rozuměj hřbitově), po kterém jsou rozmístěny skupina lidí a skupina zombií. Vy ovládáte skupinu lidí (dost mě naštvalo, že nemohu hrát za zombie), respektive jednoho človíčka, který má schopnost pohybovat se ve čtyřech směrech o tři čtverečky za kolo, sbírat zbraně a obracet další lidi na pravou víru (rozuměj verbovat další hrací postavy z nečinně stojících či panikařících paňáců). Vaším úkolem pak je naverbovat co nejvíce lidí, rozdat jim zbraně a zničit zombie. Je tu ale ten problém, že zombie se množí – mají schopnost nakazit další nevinné lidičky a proměnit je na své zelené spoluhráče. Je tedy zapotřebí strategického myšlení, abyste zombie odřízli od ostatních lidí a začali je kuchat dříve než se rozmnoží, přičemž ovšem samozřejmě potřebujete dostatek lidí aby nevykuchaly ony vás.

Tím jsem prakticky shrnul veškerou hratelnost, snad kromě toho, že zbraně jsou poházené po hrací ploše a sbírat je můžete jen vy (tzn. Zombie se musí obejít na vlastní pracky). Grafika je trošku moc low-poly, ale je plynulá a má styl, takže to dle mého názoru nijak moc nevadí. Hudba se bohužel nekoná, nějaké hororové tracky by určitě přišly vhod. Naštěstí narazíte alespoň na průměrné zvuky, které vás sice určitě nenadchnou, ale atmosféru nekazí a tak nějak doplňují hraní. Celkově se jedná o velice hezkou hru, která vás na pár kol určitě jen tak nepustí a na nejvyšší obtížnost bude solidní výzvou pro každého stratéga.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

jfgsfgdfjg | 25.07.08 v 16:34

Pkud máte rádi zombie, podívejte se na www.zombook.blog.cz

karlik78 | 25.07.08 v 05:57

tak jsem to možná vyžešil. zkuste nainstalovat toto a nebo nové ovladače. Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable Package (x86) a když na té obrazovce nic nebude tak to spusťte znovu.

qwe | 08.07.08 v 18:14

Mam stjnej problém, spustím hru ale nic tam není. Vyřešil už to nekdo ?

petr | 28.04.07 v 19:39

ghhuuiojo

Zombies | 27.02.07 v 19:21

me to prijde opravdu srandovni napad.... (jinak koho by to prestalo bavit dovolim si jeden tip na bezva online gamesku
http://www.travian.cz/?uc=cz1_5963

Vozka | 25.02.07 v 17:31

Být tebou tak to určitě zkusím, nejde o to že ti jdou všechny nejnovější hry - tahle hra v sobě může mít nějakou drobnou chybičku, kterou třeba nejnovější ovladače napraví.

Koukal jsem se na homepage hry a narazil jsem přímo na mail určený k podpoře u zombies - zkuste napsat o svém problému na joe@strout.net a pak případně dejte vědět o řešení.

Mirec | 24.02.07 v 18:09

presne to iste ako bombr, zapnem to a po nejakom loadovani ma to hodi na hraciu plochu niesu tam zombici, niesu tam ludia, neda sa nic robit, akurat nalavo hore je ctrl+q pre quit to je asi tak vsetko co mozem robit, a pochybujem ze to je grafikou alebo directxom, ked mi tam idu vsetky najnovise hry dnesnej doby, neverim ze by mi nesla trapna 7 megova hra :)

Vozka | 24.02.07 v 11:55

Zvláštní, nikdy se mi nic takového nestalo.. Být tebou tak zkusím a) nainstalovat nejnovější ovladače grafické karty b) nejnovější directx (nepodařilo se mi zjistit jestli hra nejede pod OpenGL, ale nic tím nezkazíš). Pokud to nepomůže, můžeš se zkusit obrátit na autory hry - dole na homepage hry mají napsaný email.

Bombr | 23.02.07 v 21:28

Sice to vypadá zejímavě, ale i přez všechnu snahu jsem se dostal jen k tomu, že vidím jen tu hrací plochu a nic tipu tlačítka start nebo tak něčeho se nekoná, jediné cu můžu je to vypnout opravdu zábavná hra :-/

22Storm | 23.02.07 v 20:35

diky!!!!uz to de...

Vozka | 23.02.07 v 18:20

Jak píšu v reenzi, ostatní lidi musíš nejdřív "obrátit na pravou víru" tím, že k nim člověkem kterého ovládáš dojdeš a jakoby jdeš "do nich" jako když útočíš na zombii. Někdy do něj musíš "jít" i třikrát, než se k tobě přidá. Pak změní postoj a objeví se ti v seznamu lidí;).

22Storm | 23.02.07 v 17:53

spustim hru vsechno je f poho ale...1.nemuzu zabit ani jednoho zombika :D ale hlavne 2.vsechny lidi nemuzu ovladat.vzdycky se mipridaji samy.tak bych se vas chtel zeptat jak muzu ovladat vic lidi.vzdycky muzu ovladat cca 1-2 lidi...je to blby protoze zombiku je vic..diky za odpoved ;))))


galerie

Zombies Zombies