recenze

War of Fantasy

War of Fantasy

Pozor! Právě dnes budete mít možnost opět dokázat své velitelské schopnosti a svému oponentovi ukázat, že si s vámi neměl vůbec začínat. Samotná herní není ale tak prostá a bude záležet pouze na vaší šikovnosti, jak hluboce do hry proniknete. Pohov…
Patříte-li mezi věrné čtenáře serveru FreeGame.cz, jistě vám neunikla nedávná strategická pecka Hrady, kde jste měli za úkol v jedné z několika misí zlikvidovat soupeřův hrad a zajistit tak pocit svobody. Nebudu chodit okolo horké kaše a rovnou vám řeknu, že dnes půjde v podstatě o to samé.

Většinu recenzí začínám popisem příběhu, ale dnes budu muset udělat výjimku, protože zde byste dějovou linii hledali opravdu marně. Vše je orientováno čistě na souboje, a do duelu si můžete přizvat jak počítač, tak i živého hráče. Veškeré detaily si můžete zvolit v přehledném nastavení před každou hrou. Já bych se raději věnoval samotné náplni a zmínil o ní několik slůvek. Vaším posláním je samozřejmě zničit soupeřovo stavení dříve, než se mu podaří provést zkázu na tom vašem. Základní budovu si volíte na začátku. Já bych rád upozornil na fakt, že výběr je zde poměrně důležitý, protože ne všude budete mít k dispozici veškeré jednotky. Doporučuji proto nejprve si vše jen tak vyzkoušet a vybrat si mezi šesti základnami svoji favoritku. V průběhu hry pak dochází k velice zajímavému jevu, jediné co uvidíte, bude várka symbolů, které na první pohled nedávají vůbec smysl. Pro pochopení těchto znaků doporučuji navštívit tutoriál. Tyto ikony jsou totiž prostředkem ke stavbě jednotek. Musíte ovšem znát přesné kombinace, jak dané symboly spojit dohromady, a to se právě dozvíte v tutoriálu. Je jich poměrně hodně a ne všechny si lze zapamatovat. Protože už nejsem nejmladší a dost často zapomínám i věci, které se normálně zapomenout nedají, :) rozhodl jsem se ulehčit trápení tím, že jsem si veškeré kombinace zakreslil na papír. Musím vám říci, že mi to pomohlo dokonale a s postupem času jsem začal získávat nad soupeřem převahu. Jde jen o to, vhodně kombinovat jednotky a správně je nasazovat do akce. Toť vše.

Bohužel ne vše je zrovna ideální. Když jsem u Hradů mluvil o zdlouhavosti, měl jsem dobře vážit slova. Zde to je totiž ještě horší. I při početném nasazení jednotek si opravdu užijete. Naštěstí lze duel omezit časovým limitem. Možnost nemezené bitvy tak využijete hodně zřídka. Při hře s umělou inteligencí mě potěšila volitelná. Co mě naopak zamrzelo, bylo ovládání. Valnou část hry jsem musel poctivě překlikat na klávesnici. I tak jsem ovšem byl opravdu spokojený. S hratelností, kterou přinesly Hrady, se War of Fantasy rovnat nemůže, ovšem tento projekt je určený úplně jiné skupině hráčů, a to takové, jež ráda zkouší něco nového a originálního. Otázkou tedy zůstává, do jaké skupiny patříte vy?

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

e | 19.02.06 v 10:39

málo kdy se stane že by někdo přišel s opravdu něčím novým a originálním, většina principů a her už byla vymyšlena a málokdo příde s něčím novým.

Toxik | 17.02.06 v 22:49

Ono to totiž s originalitou této hry není zrovna horká,protože asi před 5 lety vznikla freewarovka Siege!!,která je prakticky stejná jako War of Fantasy...nevim jestli jde o pokračování ale nevsázel bych na to,autor to nejspíš pustě obšlehnul

Berann_lord | 16.02.06 v 16:19

neni nad to když ten co dělá recenzi na hru si tu hru pořádně zahraje-pokud je to naopak ja to na ho_no

James.Pond | 16.02.06 v 09:25

Pěkná recenze, jde vidět že si hru opravdu hrál, oproti serveru PlneHry.


galerie

War of Fantasy War of Fantasy War of Fantasy War of Fantasy War of Fantasy

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce