recenze

War 2

War 2

Začala druhá světová válka a svět je na začátku obrovského dějinného zlomu. Můžete si vybrat stranu, se kterou se budete muset probít přes všechna nebezpečí, jež vedou ke světovému míru. Výborná tahová strategie, neváhejte se stáhnutím.
Mé oblíbené téma opět zpracované ve výborné gamesce. Ovšem ihned ze začátku bych chtěl podotknout, že kdo má větší problémy s ovládáním cizojazyčných her, ať snad raději ani dál nečte. Největší problém titulu je totiž její jazyk. Vše je kompletně ve finštině.

Už v hlavním menu jsem pochopil, že zorientovat se ve finské hře bude opravdu oříšek, ale po pár pokusech jsem pochopil, jak co funguje a co můžu a co nemůžu mačkat. :) O tom ale až později. Ze začátku si můžete vybrat svět, kde chcete hrát. Buď vám stačí Evropa, jestliže se vám nelíbí představa celosvětové války, nebo si dáte mapu celého světa se všemi mocnostmi. Pokud si vyberete, dostanete se k dalšímu výběru. V něm si už zvolíte stát, se kterým chcete vést válku. Pak si ještě zvolíte název vrchního velitele, formu státního zřízení a jdeme na to. Už zde jsem si povšiml zajímavého prvku. Samozřejmě, že je možno změnit běh války, nebo její konec, ale vy můžete dokonce udělat z Japonska demokratickou republiku, z USA militaristický stát, nebo co vás napadne. Celá hra je založena na tahovém systému, stačí kliknout na postavičku a posunout jí podle jejího dosahu. Je zde poměrně rozvinut i systém ekonomiky, diplomacie a zbrojírenství. Ze začátku se asi budete v jednotlivých finských hláškách ztrácet, ale postupem času se dopracujete k tomu, že poznáte, co která hláška znamená. Co se týče používaných zdrojů, tak zde platíte penězi, které vám nesmí dojít, jinak je konec a také ropou. Bez ropy se válka vést nedá, jak se v 2. sv. válce přesvědčilo Japonsko, ale i Německo.

Hratelnost je tedy vysoká, ovšem za předpokladu, že umíte finsky :), nebo si budete chvíli hrát s ovládáním. Absence hudby podle mého názoru není vůbec na škodu, zvuk zde je a hudba by vás pouze rozptylovala od strategického plánování. Gameska je dobře rozvržená a budete se muset opravdu snažit, jestliže budete chtít docílit celosvětového míru. Co se týče ovládání, tak pár základních rad: F5 Save, F6 Load, F7 vidíte své zdroje, kliknutím na své hlavní město se otevře nabídka ekonomiky. Jednoduše řečeno, jestliže zvládnete finštinu, budete nadšeni jako já.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

Firmar | 19.10.07 v 21:23

No ja jaksi taksi Finksy umim ale je toho fakt malo Sinä helveltin pärsakallipä!!! :D

Baaac | 08.09.07 v 23:38

to Salegan:) musíš přenechat tah, samo nezačne:)

Salegan | 07.09.07 v 19:06

Už je mi to jasný...

Salegan | 07.09.07 v 17:02

Nedá se nějak zrychlit čas? Uběhlo už asi 10 minut, ale stále nezačalo druhé kolo.

honza | 05.09.07 v 21:05

zjistil sem že jestli chcete mit jasny vyteztvy hrajte za rusko jestli to chcete mit normalní obtížnost hrajte za nemecko nebo britanii a nejteší italie nebo finsko mluvym o evropje pozdej řeknu i celi svjet ale řeknu vam když hrajete za finsko tak je to pjekne obtižny v italii to ješte de za finsko sem to vyhral jen jednou

Baaac | 31.08.07 v 19:32

časem, když párkrát přenecháš tah, tak se to mění akorát na zimu a léto

honza | 31.08.07 v 16:32

jak se dava novy mnesic nebo nic takovaho neni ?


galerie

War 2 War 2 War 2 War 2