recenze

UFO: Alien Invasion

UFO: Alien Invasion

Oblíbené X-COM se vrací v novém balení. Emzáci se rozhodli, že obyvatelům naší krásné planety znepříjemní život a je jen na vás, dokážete-li jim v tom zabránit. Máte technologie, prostředky a výcvik, takže vám nic nebrání, pustit se do pořádné akce.
Jako fanouškovi počítačových her mi samozřejmě neunikly stařičké tituly ze série X-COM. I když jsem v té době strategiím moc neholdoval, tyto gamesky si získali mojí přízeň zejména díky naprosto geniální myšlence. Od doby vydání původní hry ale samozřejmě uplynulo několik dlouhých let a za ten čas jsme se stihli dočkat nejen několika oficiálních pokračování, ale i sympatických remaků. Ne všechny sice byly stejně kvalitní, přesto takový X-Force: Fight for Destiny mě vcelku oslovil.

Dnes tu máme ale opravdovou lahůdku. Jedná se o OpenSource projekt a autoři se snaží držet základních pilířů jak to jen jde. Nechci tím ale říci, že se vše kopíruje, to ne, ale stejně je tu zde spousta věcí podobných. Budete mít možnost nakupovat vybavení, stejně tak jako nové jednotky. Jakmile si vyberete, můžete se s klidným svědomím pustit do plnění samotných misí. Dostat se do nich není vůbec složité, v podstatě stačí kdykoliv na hlavní obrazovce stisknout příslušné tlačítko a pak už jen přidělit dostatečný počet schopných mužů a žen.

Nesmíte ovšem zapomenout tyto svěřence pořádně vyzbrojit. Nepřátele jsou sice nevyzpytatelní, ale s jistotou vám mohu říci, že přátelsky vás vítat rozhodně nebudou. Co se týče samotné náplně, pak zde není prakticky žádná změna oproti originálu. Vše probíhá na tahy, se svými vojáky se snažíte proniknout do různých míst a najít nepřátele, které se pak pokoušíte úspěšně zlikvidovat. Vše vidíte pěkně shora a samozřejmě ve 3D. K vytknutí toho moc není. Trochu mi vadilo, že vojáci si cestu k cíli krátili podivnými zkratkami nebo když mi v boji padla jednotka, pak byla v menu opět k dispozici. Jsou to ale jen drobné nedostatky. Není to nic, na co byste si nezvykli.

UFO: Alien Invasion velmi zajímavou hrou, kterou rozhodně doporučuji. Pokud se vám navíc titul zalíbí, je zde, díky faktu, že se jedná o OpenSource, jistý příslib, že i v budoucnu o téhle hře ještě mnohé uslyšíme. Na závěr bych jen rád upozornil, že se nenechte zmást podtitulem Christmas. Na internetu sice existují i jiné verze, které ale mají trochu problémové instalace. Podle všech informací žádnou výraznou inovaci oproti dnešními titulu nenabízí. Takže to uzavřeme…Enjoy!

Dodadek: Aktualní verzi této gamesky můžete stahovat ze SourceForge[261.6 MB]! Podrobnosti v naší novince.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =

frodopipin

frodopipin | 24.02.16 v 07:05

Vyzkouším a uvidím, snad bude dobrá

MACURA | 03.10.08 v 14:16

vubec mi nejde vyroba jak se to v tydle hre dela nejde mi priradit delniky odepiste nekdo pls

skeli | 10.12.07 v 17:17

Zase kruhy pod očima, nevyspalej do práce, rozmlácená kláveska a vyškublá miš............ a trocha vzpomínek.........UFO

Gwydion | 05.07.07 v 11:30

Vždycky jsem měl rád Ufo!

miwi | 26.12.06 v 15:33

Ahoj,nevite jak sestrelit to litaci ufo??zaboha mi ta stihacka nechce utocit.

Martin | 30.08.06 v 17:15

Chápem, že na recenzie musite napísať dobre hodnotenie, ale toto je naozaj moc. Toto sa vôbec nedá zrovnať s UFO starými verziami. Toaby som si nabudúce sťahoval len veci s hodnotením 99 a viac.
Napísať občas podivné chováni jednotek a prítomnosť drobných chyb. Chcel by som sa spýtať autora či niekdy hral UFO 1 alebo 2 a či ho aj dohral, a ako dlho hral tento brak. Či by mal nervy to dohrať, že to porovnáva s tak skvelím titulom UFO 1 a 2. To hodnotenie je prestrelene.

Ratman | 03.08.06 v 12:45

Nechápu, jak tohle mohlo dostat takový hodnocení a jak se to vůbec může někomu líbit, vždyť je to jedna velká nedodělávka! Polovina věcí vůbec nefunguje nebo dělá úplný hovadiy a vrchol všeho je, že když de šlověk do mise, tak ať dělá co dělá, tak prostě 4 rekruti vůbec nemají vybavení. I když sem jim ho před tím nastavil.
Chybí výzkum a další důležité věci... je to zkrátka naprosto nehratelné a to sem si stáhl verzi přímo od autorů.
Taky byste sem mohli dávat jen plné nebo aspoň trochu funkční hry a né takový nedodělaný škváry :(

Skorec | 30.07.06 v 13:03

prosim

Skorec | 29.07.06 v 21:08

Preco mi to nejde spustit?Uz som to nainstaloval a nic.

Lucky;) | 24.07.06 v 18:38

BACHA, na doupe.cz si stáhnete jen betaverzi, plnou a snad doladěnou verzi (označenou jako 2.0) so můžete stáhnout přímo na stránkách autorů: http://ufo.myexp.de/?id=downloads

Blackwing | 10.07.06 v 14:42

Hram plnu verziu je to pecka, hodnotenie serie UFO 1-10 : tomuto tu davam 9,5, lepsie bolo len Enemy unknown

martin | 03.07.06 v 09:19

vcvcv

lexlutor1 | 25.06.06 v 22:36

jo

pat | 09.06.06 v 11:21

este dyby to tak slo rozbehnout...

mat | 08.06.06 v 00:37

Výborný, ale plná verze se nachází na http://www.doupe.cz/Download/details.asp?NFIID=3088

don | 02.06.06 v 12:41

parádní hra! úplně se vrátily vzpomínky na desítky hodin prosezených u původního ufa:)

X-men | 29.05.06 v 19:29

Supr čupr dupr hra!!!Udělali jste dobře že jste jí sem dali!!!Chválím!!!


galerie

UFO: Alien Invasion UFO: Alien Invasion UFO: Alien Invasion UFO: Alien Invasion UFO: Alien Invasion