recenze

Tower The Defense Edition

Tower The Defense Edition

Věžovky patří mezi nejoblíbenější žánr mezi strategickými hrami, a tak není divu, že jich vzniká stále více a více. Mají nás však tyto hry stále čím zaujmout, dokáží přinést něco nového, něco, co tu ještě nebylo? Vyzkoušejte třeba toto a uvidíte!
Vaším cílem bude ochránit váš hrad všemi možnými prostředky, což jsou především různé věžičky lišící se krom účinku i rychlostí a zaměřením buď na pozemní nebo letecké nepřátele. Když už jsme u těch nepřátel, čekají na vás doslova hordy kostlivců, goblinů, minotaurů a spousty jiných monster. Na rozdíl od většiny jiných věžovek nevydrží vaše obrané věže vše, mnoho z monster, které zlikvidujete vybuchne a tím vaši obranu poškodí. Je tedy dobré stavět věžičky trochu dále, ale zase ne moc. Další věcí, kterou se hra vymyká, je možnost rotovat mapou a tak získat téměř dokonalý přehled o tom, co se kde zrovna děje.

Monstra pohybující se po zemi jdou vždy po cestě, ovšem létající potvůrky si to namíří rovnou na váš hrad a je jim jedno, že cestičky jsou klikaté a plné nástrah, prostě letí vzdušnou čarou k cíli. Hrad sice není bezbranný, ale jeho obrana je efektivní pouze na základní monstra. Trochu jiná je situace u hradu protivníka, pokud totiž postavíte své věže přímo v bezprostřední blízkosti, můžete se s nimi rovnou rozloučit, protože během 10 vteřin je hrad zničí. U většiny her jste si možná zvykli na bosse, který na konci levelu či jednou za několik levelů přijde dodělat vaši snahu o vítězství, zde je situace poněkud odlišná, protože někdy nepřijde bos žádný a někdy jich jde třeba i 10 za sebou. Mapy jsou ve hře do jisté míry generované, a tak nehrozí, že záhy objevíte univerzální strategii, vždy je to jiné a vždy je nutno přemýšlet, kam kterou věž umístit.

Zpracování je plně ve 3D grafice, bohužel je však kvalita značně rozporuplná, vedle opravdu nádherných efektů se vyskytují chyby v podobě občasného vypadnutí textury, nebo ještě hůře, nezobrazení objektu. Celkově působí prostředí poněkud chudým dojmem, což je trošku škoda. Jinak se ale jedná o docela zábavnou a v mnohém inovativní věžovku. Rozhodně doporučuji vyzkoušet, možná vás nadchne možná ne, to si musí každý rozhodnout sám.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =

Lukypec | 01.04.08 v 07:41

docela dobry

Czernovski | 10.10.07 v 16:38

Tak jsem to zkoušel i na počítači s WinXP, 100% splňuje požadavky - a ten samý problém.
Pravděpodobně mě někdo uřknul...

Shadee | 10.10.07 v 11:42

Na Vistách jsem netestoval, ale chyba může být i v samotné hře, protože na některých konfiguracích (slabších i výkonných) bezdůvodně hra padne do systému (i během mise).

Czernovski | 09.10.07 v 14:20

Po odehrání první mise, jak v tutorialu, tak v kampani, dojde k okamžitému ukončení hry.
Nebude problem v mém operačním systému? Mám Visty...
Požadavky jinak splňuji na 200%.


galerie

Tower The Defense Edition Tower The Defense Edition Tower The Defense Edition Tower The Defense Edition

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce