recenze

The Battle for Wesnoth Revisited

The Battle for Wesnoth Revisited

Kdo nezná freeware hru The Battle for Wesnoth ať čte dál a kdo zná, ať také čte. Je třeba povědět mnohé, co se událo od vzniku prvních verzí
Již jednou recenzovaná hra Wesnoth, která se za dobu více jak šesti let stala legendární a možní i více než to, je tu stále pro vás a stále zadarmo.

Po tak dlouhé době od poslední recenze jsme se rozhodli vám tuto hru opět připomenout, jelikož od prvních verzí se udělal krok, který se dá přirovnat jako k cestě na Měsíc.

Co se týče hratelnosti a systému ten zůstal skoro nezměněn, ale hra byla více vyvážena.
Prví věc, kterou okamžitě zjistíte, je grafický kabátek. Ano hra stále vypadá jako malovaná, ale smysl pro detail je až neskutečně okouzlující a vykreslení země, lesů a jednotek je omračující.

Pokud vás zajímá singleplayer, neboli kampaň, ta v základním balíčku zůstala stejná, ale po tolika letech tvůrci a nadšenci vymysleli nové a ty si stačí stáhnout přímo ve hře. Pozor možností je tolik, že hra vám klidně vystačí na měsíce hraní a to nepočítám, že se stále tvoří nové a nové doplňky.
Jedním z doplňku jsou i nové rasy, například draci, ale to vám doporučuji už objevit na vlastní pěst a také si přečíst manuál.

Pokud budete chtít trošku více hru se spoluhráči, pak můžete hrát přes propojení, ale nic vám nebrání v tom si jít zahrát na server přímo od tvůrců, hráčů jsou tam spousty a možností skoro až nekonečno. Ovšem malé upozornění, pro hru některých map a misí si musíte předem stáhnout MAPPACK, ale to stačí udělat opět přímo ve hře.

Hra byla již přeložena do 50 jazyků!!! Takže pokud nezvládáte angličtinu, můžete zkusit jiný.
No nebudu dál zdržovat a stahujte tuto opravdu jedinečnou hru, která by klidně strčilo svou hratelnost a vůbec vším i některé komerční AAA tituly. Hrajte, stahuje a bavte se

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =

Panty | 13.06.12 v 23:31

Nejde stáhnout ;)

Stephen | 14.12.11 v 20:26

Noooooo nic v zlom ale podla mna to najlepsia hra na svete neni podla mna je najlepsia hra na svete-Strike ball 3. no aj 2.

konrad | 14.12.11 v 14:43

vse zasilejte na 9misanek9@seznam.cz

konrad | 14.12.11 v 14:42

Ahoj hele kdyz tam dam ten cheat DEBUG tak mi to napise ze se tohle neda vyhledat pomoztemi pls je to uplne nejlepsi hra na svete zatim sem hral 1 verzi a to 1.3.1 coz je moc dobry ale je tam malo tazeni je jich tam jen 6nebo7

LUK | 02.12.11 v 15:14

Jak to má udelat s tím šiftem mně to vubec nejde porate mi nekdo pls

Dody16 | 30.07.11 v 21:24

Mordaku za bahnité příšeru vlastně teoreticky můžeš hrát.Když dáš SHIFT+: otevřeš příkazový řádek a do něj napíšeš cheat: debug tak po kliknutí pravým tlačítkem myšimůžeš udělat dvě věci:
1.-změnit stranu jednotky
2.-vytvořit jednotku(pokud klikneš pravým tl. na nepřátelskou nebo tvojí jednotku a dáš vytvořit jednotku(debug!) tak ti vyjede seznam jednotek(skoro při každé hře trošku odlišný) a tam můžeš vybrat jednotku blátožrout a pak dát ok- pokud ji vytvoříš z neprátelské nebo spojenecké jednotky, automaticky se stane tvoje :D chytré co? :DDD

Dody | 30.07.11 v 21:14

JJ Wesnoth je docela dobrá hra.Narazil jsem na ni na jednom CD a od té doby jsem ji pařil, ale to bylo kdysi.Současně se k ní vracím díky její chytlavosti a taky proto že jiné hry už mě tak trochu omrzely.Ale fakt hodně tomu dopomohlo i to,že do téhle hry existují doplňky-To jsem ale vůbec nevěděl :D. Opravdu zábavná hra, ale po netu mi to nejde :(-Ale to se ještě zpraví.Opravdu doporučuju toto skvělou hru všem!!!

Mordak | 07.03.11 v 12:34

Je to perfektní hra, jen mě štve že nemůžete hrát třeba za ty bahnivé příšery, s těma se člověk nenudí.

Twister | 10.01.11 v 21:11

Naprostý souhlas

Cracker | 10.01.11 v 19:40

Nejlepsi hra FOREVER

ManseEverard | 26.09.10 v 19:36

Naprosto skvěla hra. Všem stratégům a milovníkům dobrých příběhu doporučuji.

Michal | 04.09.10 v 12:06

Toto je nadherna tahova strategia... odporucam vyskusat aj ludom, ktori tahovky nehravaju (ja som medzi nich tiez patril, kym som nenasiel wesnoth)... okrem verzie pre Windows je hra vo verzii aj pre Linux a Mac. Urcite vyskusajte!

Twister | 22.08.10 v 18:09

Ahoj, hru si můžeš stáhnout přímo od nás. Jak je ta disketa tak klikni, stáhni, instaluj a hrej. Další přídavky si můžeš stáhnout přímo ve hře.

tank001 | 22.08.10 v 17:51

Můžete poradit jak postupovat při stahování.Co mám dělat na jejich stránkách? Díky

Venca | 07.08.10 v 11:47

Jj Wesnoth, u toho sem strávil hafo času a vracim se k němu pořád. Sice strategie normálně nehraju, sem tam něco, ale tahovky jako vubec ne. Ale tahle hra (společně eště s Advance Wars) je fakt vyjímka. Dá se to hrát po netu, je to zadara, je to česky, dá se to hrát na jednom kompu v x hráčích, hafo nastaví, prostě mrtěpecka kotě :)


galerie

The Battle for Wesnoth Revisited The Battle for Wesnoth Revisited The Battle for Wesnoth Revisited The Battle for Wesnoth Revisited