recenze

Star Commander

Star Commander

Chopte se meziplanetárního impéria, rozšiřte své hranice, porazte nepřátele a staňte se vládcem celé galaxie. Star Commander je velmi příjemným 4X překvapením.
Jako blesk z čistého nebe se objevila hra Star Commander. Pokud jste někdy hráli třeba klasiku Masters of Orion, budete jako doma. Tahle hra je totiž o těžbě, stavění základen, průzkumu okolí, vytváření armád a ničení nepřátel. To vše na galaktické úrovni. Jenomže tenhle free projekt jde ještě dál. Pro ovládání lodí a základen budete potřebovat posádku a schopné velitele. Každá loď může být upravena podle vašich přání a výzkum je opravdu pořádný. Pak tu máme různorodé strany, technologie a přirozeně planety, které dávají bonus. Samotné boje probíhají stejně jako celá hra na tahy, přičemž jsou možné takové maličkosti jako sestřelování raket. Možná někoho nebude bavit pomalý start, který je u podobných her obvyklý, ale jakmile se vše rozjede, budete mít plné ruce práce. Určitě bych ocenil i nějakou pěknou hudbu, ale to by už Star Commander byl skoro perfektní.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =

Zz | 09.10.22 v 13:36

Část níže popsaných nedostatků řeší nová verze k dispozici mj. na stránkách vývojárů (v roce 2022 je nejaktuálnější v.9 z 25.2.2014, zde v downloadech je starší, méně dokonalá verze).

Zz | 03.10.22 v 20:52

Moc zajímavá hra, s několika pěknými nápady (zpřesnění zaměření paprskových zbraní radarem, dokupování munice do raketometů apod.). Škoda že hra je v podstatě nedodělek. AI nestojí za nic. Výběr techniky je pěkný, ale hru většinou lze vyhrát už s nejmenší lodí vyzbrojenou nejobyčejnějším laserem + o třídu větší lodí s dvěma základními raketomety. Ovládací rozhraní je často nepraktické - například při ovládání lodí musíte klikat zvlášť v režimu pro otáčení kolem osy a pro pohyb v přední výseči a obojí pak žere jiné body. Přes špatnou gamma korekci většinou není vidět kam v bitvě s lodí můžete táhnout ani není přesné ohraničení dostřelu, takže si zběsile jezníte kurzorem a klikáte po kouskách... V bitvě jsou lodě jsou na obrazovce neprakticky obrovské = malé zorné pole. Hra má celkově podivnou mechaniku - ve vesmírně bitvě by mělo být spousta místa, ale hlavní problém zde často je, jak naskládat lodě v tlačenici! Lodě jsou tu s trochou nadsázky pouze prostředkem k tomu, aby velitelé získali zkušenosti - vypiplaný velitel je zde víc než moderní technika. Už postavené lodě nic nestojí, nelze je přestavět, ale sešrotováním z nich dostanete asi jen třetinu, tak není důvod je ničit. Instalátor hru vlezle bez ptaní nacpe do Dokumentů a do menu. Ovladač hlasitosti ve hře na nejnižším stupni před úplným tichem neskutečně řve - pokud nemáte přímo sluchátka s regulací, je hnus přenastavovat si zvuk jen tutu hru přímo v systému hlasitost zhruba na 1/4.

MarieH

MarieH | 12.05.20 v 00:54

Skvělá hra

Turbokocour

Turbokocour | 08.11.17 v 20:38

dobrá hra

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 12.07.16 v 06:46

:-)


galerie

Star Commander Star Commander Star Commander Star Commander

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce