recenze

Shadow Armada

Shadow Armada

Bylo-nebylo, dávno tomu. V jednom pustém vesmíru narazily na sebe intergalaktické lodě znepřátelených ras a začala mela. Mela jako Brno. Dnes tu máme fajnovou strategii a lá Homeworld, která si jistě cestičku na vaše monitory najde…
Když se řekne slovo „strategie“, každý pravověrný pařan - ať už je na freeware nebo na komerční straně – zaplesá a očekává s radostí na lících věci příští. Shadow Armada je překvapivě kvalitní freeware kousek, který splňuje očekávání a potvrzuje domněnku, že výjimka potvrzuje pravidlo.

Pokud si spustíte výše jmenovanou gamesku, pak první, co vás uhodí do zorniček, je propracovanost základní nabídky. Naším cílem v této fázi je vybavit své vesmírné plavidlo tak, aby bylo co nejvíce mobilní a bojeschopné. Jak proti počítačem řízeným protivníkům, tak i proti protivníkům živým. Jedná se o klasickou vesmírnou tahovou strategii (asi nejvíce bych ji přirovnal k fenomenální Homeworld od Sierry, i když – pravda – není v uchvacující 3D grafice), ve které se snažíme protentokrát o jediné – zničit „krtka“, lépe řečeno zničit své okolo poletující nepřátele. A to co nejrychleji, nejefektivněji a nejnemilosrdněji, protože pokud bychom byli příliš hodní (nebo příliš naivní v tazích), pak by nám natotata zakroutili krkem aniž bychom stačili říct pouhé „bů“.

Tvrdit, že jsem pronikl do hloubky všech funkcionalit této opravdu pěkné a kvalitní hry, by nebylo fér. Dokázal jsem si sice v určitém množství funkcí vybrat ty, které mne dovedly k rychlému vítězství (ono to „rychlé“ je hodně relativní, neboť i přes propracovaný help notnou chvíli trvá, než získáme zkušenosti), ale že bych bravurně ovládl všechny možnosti, které nám hra nabízí, tak to ne. V každém případě vám všem mohu tuto skvělou hru doporučit ku hraní, zvláště pak vám, kdož milují strategie tahové.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =

Josix | 01.02.08 v 12:56

Nevím proč by to nebylo možné, jak bys pak chtěl hrát třeba HOMM u jednoho počítače. Právě proto se tenhle způsob hrání multiplayeru nazývá Hotseat(horké křeslo)

Josix | 01.02.08 v 12:54

Myslím že komerční Critical Mass byl převálcován touto hrou.

jurobezmena | 07.01.07 v 18:20

a to ces ako hrat???Budete su striedať myš alebo čo?

Inuyashe | 29.12.06 v 13:27

Je tam i multiplayer na jednom PC???

ge | 23.12.06 v 11:13

Hrajte onlajn potom hra nema chyby.. stavte si svoje lode a nicte strategicky ostatni :)


galerie

Shadow Armada Shadow Armada Shadow Armada Shadow Armada Shadow Armada

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce