recenze

Pentagrama

Pentagrama

Postaveni na bojiště za účelem porazit své protivníky. Dokážete vymyslet vítěznou strategii hodnou slávy a vzpomínek? Tak či onak by jste neměli nechat svou rasu napospas jejímu osudu a postavit se do čela její armády.
Jedná se o tahovou strategii v níž proti sobě stojí pět ras. Všechny mají stejné jednotky, které se liší svým vzhledem, nikoli však svou silou. Vašim bojištěm se stává ostrov tvaru pětiúhelníku.

Každé kolo máte 10 tahů, které slouží pouze k pohybu jednotek, za útok na nepřátelskou jednotku se vám tahy neodečítají. Ve vaší armádě najdete pěšáky, rytíře, lučištníky, věže, mága a krále. Tento systém mi připomíná šachy nejen složením vojáků, ale zejména taky proto, že pokud zabijí vašeho krále, tak jste prohráli. Přitom každá jednotka může udělat za jeden tah pouze určitý počet kroků. Nelze tedy s věží popojet o deset políček. Vaše maximum je 8 políček a to s rytířem. Na výběr jsou bohužel pouze dvě mapy, které jsou navíc identické a liší se jen svou velikostí.

I přes absenci více map je tento titul celkem povedený a vyzdvihuje ho zejména jeho jednoduchá a chytlavá hratelnost. Co se potom týče grafiky a hudby jsou na takové průměrné úrovni, která pro tento typ hry bohatě stačí.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =


galerie

Pentagrama Pentagrama Pentagrama

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce