recenze

NavySinn

NavySinn

Máte chuť na jednu dokonalou vojenskou gamesku? Toto přání vám splníme, ale ovšem jen zčásti. Vojenské téma zde sice bude, ovšem, že by NavySinn patřil k elitě freeware her, to se říci rozhodně nedá. Více prozradí ale až naše recenze.
To, že Japonci dělají skvělé gamesky, je věc poměrně známá a není to rozhodně žádným překvapením. Těžko říci, čím to je, každopádně pravdou je, že hry z produkce země vycházejícího slunce, jsou vždy nějakým způsobem originální a zábavné. Samozřejmě existují i výjimky, ale těch naštěstí není převaha.

Ken-ichi Tokumitsu je autor dnešního kousku. Tomu se zjevně téma druhé světové války zalíbilo natolik, že hned musel vytvořit hru a nutno podotknout, že se činil velmi dobře. Pokud překousnete počáteční bariéry v podobě nečitelného textu a lehce komplikovaného ovládání, věřte, že se budete bavit skvěle. Úkol je vždy poměrně prostý, musíte se chopit vaší plavební flotily a ukázat svému soupeři, zač je toho loket. K dispozici pak máte poměrně slušnou škálu jednotek, od ponorek, až po gigantické letadlové lodi. Ty mohou navíc ze své paluby vyslat stíhačky, takže můžete získat převahu i ve vzduchu. Pozor musíte ovšem dávat na několik faktorů. Když už jsme u těch stíhaček, tak u nich to je například stav paliva. Jakmile jeho stav klesne na nulu, nepomůže vám už nic. Letoun se prostě zřítí do moře.

Bohužel se vám musím přiznat, že gameska mi zpočátku příliš nesedla. Naštěstí jsem se do ní dokázal ponořit a přišel jsem na ty základní mechanismy. Netroufám si ale tvrdit, že stejné štěstí budou mít všichni z vás. Pokud budu tedy moci, tak se pokusím pomoci. Recenzi bych ale uzavřel slovy, že NavySinn je sice zdařilou gameskou, avšak má i svě slabiny. Dle mého vkusu jsou kvality sníženy slabším interfacem a zpočátku menší nepřehledností. Minimálně za vyzkoušení to ale rozhodně stojí.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =

Mike | 21.02.10 v 18:12

A kdo by měl zájem, tak jsem kdysi vytvořil v Notepadu manuálek.Navysinn je podle mě vypuštěná betaverze a má rezervy, ale furt super. Zadejte si "Kido butai approaching fast" nebo rovnou na http://www008.upp.so-net.ne.jp/nara-shika/
To jsou stránky autora hry, nick Tokumizman. Je to sice v rozsypaným čaji, ale lze se tam intuitivně proklikat k downloadu těch her.
Jedna je totiž původní, mnohem dotaženější strategie (z té jsou ta vylodění) a druhá je simulátor letadel a lodí !!! ve stejném enginu a scénářích.
Kdysi jsem se ho ptal, jestli KBAF chystá v angličtině, ale napsal, že ne, páč mu většinu času zabere ten simulátor, ale že scénáře a většina věcí jsou stejný jako v Naval South Pacific War (ta je english, ale nebere mě).

Mehmim | 14.09.09 v 14:28

halo nevite jak se da udelat vylodeni?? na hrej.cz a na caiman.us jsou obrazky z vylodeni a taky bitva s vojakama... pls odepiste jestli vite... PS.: GOOOD hra

shell-ex-tygggr | 14.03.08 v 16:26

jak se to vlastně ovládá???

Mike | 07.07.07 v 21:32

Ahoj Luku.Prosimtě, mohl bys mi mailem poslat ty tvoje nové mise do NavSinn? Už jsem to všechno obehrál(hra je na pár drobností fakt super)a z editoru(programování poloh lodí atd.) jsem trohu tumpachovej. Jinak, víš o kontaktu na autora NavySinn? Třeba by rád viděl podnětné návrhy a pak do světa vypustil NavySinn 1.1 :-) Napadá mě např. zvěrohodnit tvar granátů, přidat do editoru rozmisťování plavidel, zlepšit AI(aby nepřítel fakt nevěděl,kde jsem a musel jako já používat letecký průzkum)a hlavně multiplayer by tomu dodal fakt štávu a použití angličtiny. Hoj a dík. Mike

Luk | 05.01.07 v 01:18

Osobne si myslim, ze gameska je na ovladani velice jednoducha - 4 klavesy a mys. Co se tyce textu s necitelnymi fonty, muzete si zmenit nazvy prislusnych souboru s misemi a vse si treba cesky pojmenovat. Ja si dokonce vytvoril vlastni mise (je tam editor krajiny), ktere jsou ted pristupne v nabidce. Napriklad utok "vlci smecky" 6 ponorek na konvoj atd. Je to super, jenom bych uvital podrobnejsi rozepsani munice u lodi. Napr. pocet torped, pocet granatu, pocet protiletadlove munice...

Luk | 05.01.07 v 01:09

Oprava je velice jednoducha. Stačí zadat jednotce return. Lepší ale je k doku dojet manualne a return zadat az na miste - muzete behem navratu lepe manevrovat. Kdyz pak plavidlo v doku stoji, zacne oprava. Ale POZOR! Jednotka nebude ovladatelna az do uplneho opraveni/natankovani/nalozeni munice.

artman | 31.08.06 v 15:18

Kdyz jsem to pred nejakym tim mesicem hral, tak se mi bohuzel nepodarilo aplikovat opravu, takze bych rekl, ze to nejde..Kazdopadne neni problem vyhravat, kdyz mate dostatecny pocet jednotek, na likvidaci jsou vyborne ponorky v kombinaci s dalsimi plavidly, popr. letouny...

Petr Toman | 25.08.06 v 20:03

Zjistil nekdo jestli se da lod v doku opravit?

Petr Toman | 25.08.06 v 20:03

Zjistil nekdo jestli se da lod v doku opravit?


galerie

NavySinn NavySinn NavySinn NavySinn NavySinn