recenze

Missionary

Missionary

Vžijte se do role několika misionářů a zkuste na svou stranu víry překonvertovat co možná nejvíce jedinců. I když budete mít velice silnou konkurenci, můžete si být jistí, že s trochou cviku a vytrvalostí půjde opravdu všechno.
Ač jsem ateista, musím říci, že se mi myšlenka titulu Missionary líbila. Po dlouhé době se jedná o titul, který má ne až tak otřelou myšlenku a je ho celkem radost hrát. Samozřejmě některé prvky lehce pokulhávají, ale pokud si na to zvyknete, budete se celkem dobře bavit.

Oč tedy jde? Je to velmi prosté. Když se ponoříte do hry, objeví se před vámi několik jednotek, které mají jednoduché poslání – šířit svou náboženskou víru do okolní oblasti. Stačí tedy někde přistavit vaší budovu a pak už se jen činit. Na mapě ale nejste v žádném případě sami, a tak vaše úsilí by mělo být trochu intenzivnější. Jen těžko se pak prosadíte. Protože je celkový interface trochu nepřehledný, stejně jako uspořádání na mapě, doporučuji ze všeho nejdříve navštívit tutoriál, kde se dozvíte vše potřebné. Nyní bych několik slov rád řekl k technickému zpracování. Hnacím motorem je opět program GameMaker a autoři mě překvapili, že se pustili zrovna do realtime strategie. Tím si samozřejmě u mě šplhli, jen je škoda, že hra není dynamičtější a akčnější. Počítat tak musíme spíše se zdlouhavostí.

Přesto bych rád ocenil samotnou myšlenku. Ta si skutečně zaslouží hlubokou poklonu, protože i když si to mnoho lidí možná nepřipouští, spousta vývojářů volí raději klasická témata. Škoda jen několika nedostatků. Takhle musíme v hodnocení trochu přitvrdit.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =


galerie

Missionary Missionary Missionary Missionary Missionary