recenze

Mesto

Mesto

Budovatelské strategie měly vždycky mezi hráči dveře otevřené. Toho si je vědoma i spousta autorů a ti se tento žánr snaží různě obohatit. Ne vždy to dopadne zrovna ideálně, ale musí se ocenit snaha. Otázkou zůstává, jak dopadlo dnešní Město?
Mestečko, Mestečko 2 či třeba Starosta. Tak to jsou jen jedny z mnoha strategií, které byly vytvořené v populárním programu Game Maker a za vzor si vzaly legendární SimCity od Maxisu. Bohužel všechny měly jednu velkou nevýhodu. Po vybudování města nastal ve většině případů úděsný stereotyp a hráči se s tím vypořádali jednoduše tak, že hru vypnuli a už se k ní nevrátili.

Z mých předešlých slov jsou mnohým z vás jistě patrné dvě věci. Jednak to, že se jedná o budovatelskou strategii, která si opět bere za vzor již zmíněnou legendu, ale také to, že je tento produkt vytvořen v Game Makeru. Pokud vás už jen tohle tvrzení znechucuje, pak se raději bleskově poohlédněte po něčem jiném. Ušetříte si s tím spoustu starostí. Vám ostatním bych ale řekl, že už po spuštění vás ceká vcelku příjemné menu, kde si můžete vybrat mezi několika možnostmi. Do oka vám ale jistojistě padnou texty. Psaný projev není v češtině, ale ve slovenštině, což by si ale myslím nemělo být takovou překážkou. Důležitou položkou je způsob, jakým si hru vychutnáte. Volit totiž můžete mezi kapaní a volnou hrou a o co v nich půjde, vám jistě nemusím nějak zvlášť zdůrazňovat. Ať už si vyberete cokoliv, mějte na paměti, že vaše město musí prosperovat. Nákup budov by tak měl být naprostou samozřejmostí. Aby město prosperovalo, musíte mít zajištěnou popularitu svých obyvatel. Tu získáte tak, že všechny položky budou nabývat kladných hodnot. Objektů je zde celkem 16. Novinkou ovšem je, že v průběhu hraní se vám objevují dotazy na různá vylepšení a na vás je, zda-li to přijmete a u lidí se zapíšete v dobrém, anebo odmítnete a bude riskovat ztrátu přízně.

Bohužel i Mestu se nevyhnuly slabá místa. Hra neobsahuje ani náznak audio složky. To by se ale dalo překousnout, kdyby to hra nějakým způsobem vykompenzovala. Třeba trvanlivostí. Bohužel se stejně jako u většiny podobných her s tímto neduhem autoři nedokázali poprat a výsledek je opět stejný. Po pár desítkách minut se hra stává naprosto nudnou záležitostí. Zní to možná tvrdě, ale je to tak. Potěšující je naopak grafika, která je poměrně solidní a většinu svojí pomyslné konkurence nechává za zády. Vcelku dlouho jsem přemýšlel, jak tenhle kousek ohodnotit. Je pravda, že hra velmi rychle omrzí, ale po všech zbylých stránkách je na tom hra lépe než třeba první díl Mestečka, který má shodou okolností podobný název. Pokud dáme dohromady všechna pro a proti, pak bez problému vychází lepší průměr.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =

machr | 06.07.07 v 09:53

ja ju zkusim udelat na game marker 7.to bude haluz

kingoftheworld | 13.05.07 v 19:34

Dobra hra... Skoda ze opravdu celkem rychle omrzi, chtelo by to vydat dalsi dil s mnohem lepsi grafikou, ale jinak jsem s touhle hrou spokojen, mozna bych i k hodnoceni, obzvlast v roce 2005 tak 5-10% pridal

kuba | 15.02.06 v 18:19

text ne a prispevku

Evča | 04.02.06 v 19:24

No mě se líbí ,je celkem dobrá ale mohlo by tam byt něco ještě víc zajímavího!!JInak je to supr!

Marinash | 15.01.06 v 19:19

Mislím si, že je to docela dobrá hra,ale ještě jsem jí nehrála,takže to nemůžu posoudit!


galerie

Mesto Mesto Mesto Mesto

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce