recenze

House Globe

House Globe

V momentě kdy poprvé uzřelo lidské oko noční oblohu plnou hvězd, zatoužil člověk prozkoumávat neprobádané světy skrývající se v temnotě vesmíru. Pak ovšem vyvstala palčivá otázka trápící naše vědomí, jsme ve vesmíru sami? Zajímá-li vás odpověď na tuto otázku, možná vám ji poskytne právě dnešní hra.
Před několika lety vyšla hra Homeworld, která přinesla revoluci na pole vesmírných strategií, Hous Globe je v podstatě předělávkou této, dnes již legendární strategie. Ovšem nejedná se o ledajakou předělávku, neboť to není remake, ale demake, tedy úmyslné přenesení moderní hry do „old looku“. Nebudu vás dlouho napínat a rovnou vám prozradím, že tohle rozhodně stojí za to minimálně vyzkoušet.

Jako hráč jste v pozici, kdy jste velitelem hvězdné stanice a na vašem rozhodnutí závisí osud vašeho dalšího vývoje. Můžete rozhodnout co mají zkoumat vaši vědci a tak určit kudy se budou vaše další kroky ubírat, nebo kam vyslat vaše těžařské rakety či armádu. Možností je opravdu spousta, a to i díky náhodně generovanému vesmíru. Bylo by to však docela nudné, kdyby jste byli v celém vesmíru sami a tak se zde setkáte s neznámou rasou. A jak už to tak bývá, když jsou dva kohouti na jednom smetišti, půjde především o diplomaciji „ohně a meče“, tedy zde spíše plasmy a laseru.

Pokud se přenesete přes archaické zpracování, které ovšem bylo záměrem, pak vás čeká vskutku mnoho zábavy. A to i přes fakt, že jedno dohrání hry vám zabere nanejvýš několik minut, hra totiž disponuje neuvěřitelně chytlavou hratelností a tak ji budete hrát hned několikrát. Mimo hru pro jednoho hráče je zde možnost hrát ve dvou přes internet, tuto možnost jsem však nezkoušel, takže vám nemohu říci jak si stojí, předpokládám však že minimálně o třídu lépe než proti počítači.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 21.07.17 v 11:22

zajímavý text

*** | 19.03.10 v 23:01

Nevim zdali je tato hra good ale stahnu si ji.

Pernik35 | 08.11.08 v 00:27

Dost dobrá hra, akorát ta AI je dost mizerná a mohl by tam být nějakej tutorial co a jak, ale jinak fakt good.


galerie

House Globe House Globe House Globe House Globe

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce