recenze

Horn of Fire

Horn of Fire

Kvalitních strategií není nikdy dost a každá nově příchozí je vždy vítána. Sice jde o klasickou realtimovou strategii, kde je vašim úkolem vytvořit bojeschopné jednotky a pokud to bude možné, vítězit s nima v bitvách, ale nudit se rozhodně nebudete...
Poslední dobou se roztrhl pytel s poměrně hratelnými freeware hrami. A to dokonce i v žánru doposud ne moc hojném, tedy mezi strategiemi. Horn of Fire ani zdaleka není tak propracovaná jako nedávno zveřejněný Glest. Své přednosti má ale jinde.

Základ všeho je zelená příšerka, která umí stavět, těžit, opravovat a konvertovat. To je jediná neútočná jednotka, všechny ostatní již mohou vést boj s nepřítelem. Druhů vašich svěřenců je tu vskutku dost, od kouzelníků, přes tupé jednotky ne nepodobné golemům, konče netopířími muži. Budov zde moc není, pouze základna, farma (nutná k rozmnožování populace), stodola (probíhají zde upgrady) a obranná věž.

Trochu zarážející fakt je, že nejsou od sebe barevně odlišeni nepřátelé, a vlastně ani vy od nich. Jakmile se tedy ztratíte v bitevní vřavě, máte po legraci. Docela mě překvapila umělá inteligence, jsou tu takové vychytávky, jako například utíkání z boje v případě nouze atd.. Skvělé. Bohužel je hra stále ve stádiu vývoje, ale určitě ji zkuste, a držte palce autorovi, protože pokud najde solidního grafika, může s tímto systémem časem vyvinout opravdový skvost..

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =

Anter | 04.05.05 v 14:41

stahnuto jdu vyskoušet.

Anter | 04.05.05 v 14:40

stahuji...

Kolja | 04.03.05 v 09:31

Zabugované jak prase, jinak dobrý nápad.


galerie