recenze

Gladiator Trials

Gladiator Trials

Staňte se otrokářem, nakupte gladiátory a vycvičte je. Projděte se svými muži arénou smrti! Čekají na vás nelítostná monstra a pouze silní mohou přežít! Vybudujte svůj tábor se vším všudy - cvičiště, knihovny, kovárny... Tak nač ještě čekáte?
Taky se vám zdá, že většina freeware strategií jsou obyčejné variace na Sim City? Pokud ano, možná vám udělá radost dnešní gamesa. Tentokrát ani zdaleka nepůjde o stavění města - pod ruku se vám totiž dostává banda otroků, s jejichž pomocí musíte projít arénou smrti. Celá hra totiž spočívá v nákupu a výcviku otroků a gladiátorů a jejich následném vedení v bojích.

V přehledném tutoriálu na začátku kampaně si všechno jak se patří ujasníte. Základem celé hry jsou otroci a gladiátoři (jedná se o dva různé druhy panáčků, ačkoli nejspíš celkem logicky namítnete, že gladiátor je také otrok). První jmenování se starají o chod vašeho tábora - vaří, vyrábějí zbraně nebo pohřbívají mrtvé. Čím více danou činnost provozují, tím jsou v ní lepší. Také mohou trénovat v některé z budov a zlepšovat své schopnosti (na cvičišti si zvyšují rychlost a v knihovně inteligenci). Právě díky otrokům ("děvečky pro všechno") máte občas pocit, že vlastně sedíte u The Sims, což navíc umocňují známé rotující "diamanty" nad hlavami vašich svěřenců, o smajlících symbolizujících aktuální rozpoložení daného jedince ani nemluvě. Druzí jmenování, tedy svalnatí polonazí týpci, se vám hodí v bojové části hry. Předtím si je však musíte náležitě vypiplat, jinak vám poslouží maximálně jakožto živé terče. Jejich vlastnosti a schopnosti můžete zlepšovat hned v několika disciplínách. Tou nejobyčejnější je posilování, zvyšující hrubou sílu, kterou využijí válečníci. Pro intelektuály a ty, co si nechtějí špinit ruce, je zde možnost studovat v knihovně a zvýšit si tak inteligenci, vhodnou pro čáryfuky. Poslední, neméně zajímavou alternativou, je cvičení lukostřelby. Celé to probíhá tak, že koukáte na obrazovku a přikazujete paňáčkům, ve které budově se mají zdržovat, a tedy i jakou činnost mají provádět. Drtivá většina z nich zpravidla někde trénuje.

Nemůžete ale pořád jen trénovat - vaši lidé jsou sice otroci, ale i tak požadují plat! Při příliš dlouhém výcviku byste tedy skončili takříkajíc na dlažbě. No jo, ale kde vzít další peníze? Odpověď je jasná - v aréně! Ta je rozčleněna do 4 hlavních kategorií - dřevěná, bronzová, stříbrná a zlatá. Jednotlivé kategorie se skládají z několika levelů, seřazených dle obtížnosti. S těžšími nepřáteli však roste i odměna. Jak to tedy funguje? Zvolíte si souboj a vyberete, které ze svých gladiátorů do něj pošlete. V samotné bitce pak protisobě stojí vaši muži a nepřátelské potvory. Bohužel zde je interaktivita značně omezená - můžete pouze určovat, na koho a jakým způsobem (zblízka, magií nebo střelbou) mají útočit. I přesto jsou souboje docela napínavé a na zvolené taktice závisí vaše vítězství/prohra. A tak to jde pořád dokola - za boje dostanete pěkný bakšiš, poté své cvičence zase trošku namakáte a vyrazíte na obtížnější bitku. Kampaň se skládá z několika misí s rozličnými úkoly, při jejichž plnění se snad nudit nebudete - občas je cílem jen vyhrát jednu z kategorií (např. dřevěnou), jsou tu ale i úkoly jako vyrobit obrovské množství jídla pro nastávající hladomor. Také se dostaví oživení v podobě VIP osobností, jako jsou extrémně nabušení gladiátoři, které musíte ale udržet neustále šťastné.Časem získáváte stále nové a nové stavby, počáteční tábořiště a kuchyň jsou jen základním kamenem. Později se setkáte například s kovárnou, ve které lze vyrábět drsnější zbraně, nebo třeba s domkem léčitele.

Celkově mohu říci, že se Gladiator Trials opravdu povedly. Grafické zpracování je až na trochu horší souboje docela slušné. Velice mě potěšila hlavně hudba, která je opravdu skvělá a mezi freewarem takřka nevídaná. Design map je v mezích možností docela dobrý, po čase (řádově v hodinách) se však stejně dostaví stereotyp. Nebýt malých možností při soubojích a poměrně přímočarého postupu při managementu tábora by se hodnocení určitě pohybovalo trochu výš. Dobrou zprávou budiž také to, že autoři na vývoji a zlepšování svého díla ještě stále pracují, takže se v budoucnu možná dočkáme obsáhlejší a ještě lepší verze. I ta současná má ovšem hodně co nabídnout a hráče strategií tak nepochybně potěší.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =

Mečislav Kozel | 27.04.07 v 16:38

LOL, takže ty máš "adresář RAR" a otvíráš ho "přes dekompresní soubory", hmmm, to teda valím voči:-O
RAR (a podobně i ZIP, 7Z a plno dalších) jsou komprimované archivy, zcela elementární a jednoduchá práce s nimi je třeba v Total Commanderu - stačí naň dvojkliknout.

Diablo_2 | 27.04.07 v 15:33

RE: Z.Z:Víš proč ti to nejde? Protože je to v adresáři .rar a ten se dá otevřít jedině přes dekompresní soubory. Doporučuji Zip Genius 6. Jinak ta hra je docela supa.

Z.Z | 12.06.06 v 19:47

Ja debil si stahuju 30 megabatů a proč? Jenom pro debilní ikonu Chybný disk, kvůli který mi to nejde. Tohle není možný

Belgarion | 19.08.05 v 20:28

Docela dobrá hra. Ale seká se mi asi po 6 misi a nejde to hrát.

Dark | 12.08.05 v 17:18

Melloun jo ale nezapomen ze na tudle hru musis mit IQ vic jak 40, abys ses vtom naucil chodit. Ale na ostatni je to asi moc, proto kazdy nadava jak to nejde. *3*

Melloun | 25.07.05 v 11:01

Parádní gamesa :) docela sem se do toho zažral :( škoda že po 6 už to dál nejede, chtělo by to vychytat ty chyby mno těch je tam opravdu hodně.... na angličtinu to ani moc náročný neni, ve slovníku jsem nehledal nic .) Rozhodně je blbost když tady někdo říká že umí anglicky a je to pro něho španělská vesnice :DD docela lol :DD pochybuji že víš vůbec co znamená yes ty angličane.

Alp | 06.07.05 v 19:37

kdyz dodelam seste kolo misto sedmicky me opet ceka seste, nevim prco...

lusy | 20.06.05 v 18:47

proč protože toho mám vše po 3 kusech ale nejlepší verzi xa nedám stojí totiž 5000 kč a to uš je moc

lusy | 20.06.05 v 18:44

jestli jo tak zavolejte na č.732 901 406(ne pozdě večer od 4 do 8nanejvýš jinak dostanete něco jiného a to bych vám nepřála a mám i jiné hry které dávám zadara třeba polda 1,2,3atd

lusy | 20.06.05 v 18:37

zadara

lusy | 20.06.05 v 18:36

nechce si někdo vzít sims 2 nám nejede (pravé 5 cd)

lusy | 20.06.05 v 18:33

no já nevím jak se co ovládá ale aspon k tomu mám češtinu

fraantik | 18.06.05 v 22:29

kdyz vidim nazory tak to ani stahovat nebudu

mm | 03.06.05 v 14:00

To je kravina. Umim anglicky, ale je to španělská vesnice. Pěkná kravina..........

bodan | 02.06.05 v 15:16

ok

lucka | 14.05.05 v 10:33

chtěla bych abys ste mi na emejl poslali nějaký video.Děkuji!

Z | 13.05.05 v 17:50

Jak koupím gladiátora??? Nemáte někdo návod? Poratte prosím!

J | 07.05.05 v 17:50

Teda vůbec jsem nepochopil jakym způsobem se ty postavy ovládaj???

JS | 05.05.05 v 23:52

Je to strašně chybové. Hratelnost nic moc a hudba je divná. Hraje vždycky pár vteřin a pak se utne. Grafika je celkem pěkná a hratelnost ujde (až na ty všudypřítomné bugy)


galerie

Gladiator Trials Gladiator Trials Gladiator Trials Gladiator Trials Gladiator Trials

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce