recenze

Full Spectrum Warrior

Full Spectrum Warrior

Jakožto velitel speciální jednotky musíte zabezpečit hladký průchod vašich jednotek. Pod velení se vám dostanou až tři na sobě nezávisle pracující skupiny vojáků. Někdy bude postup hračkou, někdy peklem, ale takový už je život vojáka.
V hře budete velet jednotkám, které se účastní války v Zekistánu, což je smyšlená země v mnoha aspektech však připomínající reálné oblasti na blízkém východě. Podobnost je přece jen čistě náhodná. A všechno ostatní také. Předem upozorňuji že tato hra není určena pro každého! Protože jednotkám pouze velíte a nejste tedy přímým účastníkem bojů. To bohužel spoustu hráčů odradí, pro ty co se však prokoušou přes tutorial a slovo taktika jim není cizí, bude tato hra opravdu jako stvořená. Jednotkám můžete dát příkazy aby danou oblast „pokropily“ přívalem olova a tím umožnili projít svým spolubojovníkům, kteří budou moci zaujmout lepší pozici pro vedení přesné palby. Dále můžete přikázat, aby na určité místo vedoucí skupiny hodil tříštivý nebo kouřový granát. Čímž se dostáváme k samotným skupinám, které se skládají z vedoucího skupiny, střelce, kulometčíka a střelce s granátometem. Pokud se vám podaří o nějakého z členů skupiny přijít nezoufejte, stačí přikázat skupině, aby ho jeden z vojáků vzal na záda a pomalým krokem přenesl na místo kde ho ošetří medik. Jenže aby to nebylo tak jednoduché tak to musíte udělat během určitého časového limitu, jinak si budete moci danou část mise zopakovat. Zároveň však nesmíte přijít o více než dva členy skupiny, jinak vám hrozí totéž. V místě určeném pro ošetření vás čeká i munice a protože střílíte jako pravá americká armáda, budou se boxy s municí více než hodit, vojáci totiž nejsou nákladní auta a tak sebou nemůžou tahat tuny nábojů. V průběhu hry budete plnit různé úkoly, které do sebe celkem solidně zapadají, což přidává hře na chytlavosti a uvěřitelnosti. Osobně sem ke hře přistupoval celkem s opovržením protože v ní nehrajete přímo za jednoho z vojáků a nemůžete si tedy vyzkoušet pocit, kdy máte v rukou zbraň a „kosíte“ nepřátele. Po chvíli hraní však mohu říci, že hra má své kouzlo a doslova uchvátí každého, kdo se o taktiku boje zajímá.

Po technické stránce není moc co řešit, neboť v době, kdy hra vyšla se jednalo o jeden z nejlépe vypadajících a nejlepších titulů na trhu. Dnes už je sice patrný zub času, který na hru působí, ale i přesto se jedná o nadprůměrnou technickou kvalitu. Hlavní devízou je kvalitní engine pohánějící hru, neboť i po letech je stále perfektně stabilní jak na starších tak na novějších strojích. Jedinou výtku bych mohl vznést k poměrně dlouhým prodlevám při nahrávání misí, na druhou stranu však během mise nezaznamenáte jediné zaškobrtnutí či dílčí loadování. Závěrem tedy lze říci, že hra neztratila ani po letech své kouzlo a pokud nejste vyloženě odpůrcem takticky zaměřených her, bude vás jistě bavit, a to ne jen pár minut, ale několik hodin.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =

plonda | 20.04.10 v 20:40

Hele nevite co mam dělat mam 2gb ram a seká se mi to, kdysi sem měl 1gb ram a fungovaloto nevi co s tim mam dělat

kulisek00 | 10.09.09 v 16:08

nmam geforce tak prt si zahraju :-( chjo.... blba S3

jak se to stahuje | 14.03.09 v 13:28

jak se to stahuje ???

Jose | 11.03.09 v 23:09

Tak už se to nejak rozjelo. Sry za otravovani

Jose | 11.03.09 v 22:56

Hele mam takový problem. Mam AMD64 3800+, grafiku gforce 9600 a fps mi nevyleze nad 5...absolutně nehratelný. Neporadil by někdo co s tím?

peprr | 23.01.09 v 13:09

ja sem mel jenom demicko ale tet mam plnou a reknu nej hra

Tomáš Veliký | 14.11.08 v 21:29

moje přezdívka je velda

anonym | 12.11.08 v 15:45

lidi to je fakt super hra a pokud máte aspon 768 mg ramku tak to nenačítá dlouho tak stahujte je super

(),,,() | 25.10.08 v 22:12

BOMBA!!!


galerie

Full Spectrum Warrior Full Spectrum Warrior Full Spectrum Warrior Full Spectrum Warrior Full Spectrum Warrior

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce