recenze

Eye on Earth

Eye on Earth

Nejdříve jsem si říkal, že zde máme co dočinění se strategií, kde bude vaším úkolem vybudovat silnou říši a dokázat všem, že jste skutečně nejlepší. Po několika desítkách minut hraní jsem ale zjistil, že všechno je trochu jinak.
Princip klasických realtimových strategií vám jistě nemusím nějak připomínat. Ve valné většině případů musíte být prostě lepší než soupeř, čehož často docílíte tak, že budete jednoduše budovat svou vesnici, získavat nové zdroje a mít ty nejlepší útočné jednotky. Na první pohled se zdálo, že to samé nás čeká i v Eye on Earth. I když tento žánr nepatří mezi mé nejoblíbenější, nemůžu říci, že bych ho neměl rád, ba právě naopak. Princip této gamesky je však úplně v něčem jiném.

Nebudu vám zde komentovat můj názor na globální oteplování, protože jednak nejsem úplně kompetentní to posoudit, a také by to jistě nikoho nezájimalo. A ať máte i vy jakýkoliv názor na tuto problematiku, nezmění to nic na tom, že Eye on Earth se této problematiky jistým způsobem dotýká. To takovým způsobem, že budete muset vybudovat město, které je šetrné k mnoha zdrojům. Technicky je to vyřešené tak, že prostě stavíte co hrdlo ráčí a po nějakém čase se vám objeví sumarizace v podobě tabulky (viz. poslední screenshot), kde uvidíte, jak moc znečišťujete přírodu, jak jste zamořili ovzduší a obecně jak jste šetrní k životnímu prostředí.

Jestli vás tato gameska začně pořádně bavit, bude záležet na tom, jak moc této problematice fandíte a jestli jste schopni dlouhodobě překousnout mírně slabší zpracování. Nepochybuji ale o tom, že minimálně půl hodiny se budete bavit všichni.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =


galerie

Eye on Earth Eye on Earth Eye on Earth Eye on Earth Eye on Earth

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce