recenze

Energy Tycoon

Energy Tycoon

Open source hra jak má být, představujeme vám Energy Tycoon ve vší své kráse. Jedná se opravdu o klasický Tycoon počin, kde stavíte, staráte se o své finance, plánujete a snažíte se zůstat v plusu. Celé je to zabaleno do světa elektřiny a vším, co si s tím dokážete spojit.
Hra je svým způsobem ještě nepříliš rozšířená a tak je zatím na výběr mapa Německa, jedna mise a freegame, kde si můžete dělat, skoro, co chcete. Pokud si zvolíte misi, musíte za určité období splnit nějaký ten úkol. Já jsem si zvolil volnou hru, abych prozkoumal všechny zajímavé možnosti. Na začátku můžete vidět, že německá města nemají žádnou elektřinu a proto jste tu vy, abyste začali stavět první elektrárny a začali dodávat elektřinu do měst. Zprvu je technologie opravdu jenom základní, nějaká ta úhelná elektrárna, na plyn nebo větrná, ale postupem času se vám začnou odemykat další možnosti. Poté co postavíte první elektrárnu, musíte do prvního města dotáhnout dráty, aby se odběratelé mohli připojit, hned poté zjistíte, že potřebujete uhlí, aby elektrárna plynule šlapala, a tak je na čase postavit důl. Poté na vás začnou vyskakovat ve financích čísla, že nemáte dostatečný příjem a image také není úplně dobrá. Dále můžete obchodovat se zahraničím, ale to už si musíte zjistit postupně sami, jelikož hra toho nabízí opravdu hodně.
Dejte si pozor na finance, jelikož první hru jsem docela rychle zbankrotoval, údržba vašich elektráren a dolů je astronomická, a tak je lepší začít pomalu a až dosáhnete maximální produkční kapacity, tak začíst stavět dál.

Hrozně se mně líbily možnosti, kdy kvůli ušetření peněz můžete dělat i různé špinavosti (vyhazování odpadu do řeky, špatný trénink zaměstnanců, atd.). Tahle hra chce chvilku čas, ale pak si ji naplno začnete užívat. Pozor, na slabších strojích trhané!


stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =

BarbarTce

BarbarTce | 10.09.16 v 01:49

Suprová hra.


galerie

Energy Tycoon Energy Tycoon Energy Tycoon Energy Tycoon Energy Tycoon