recenze

DROD

DROD

Dnešní hra je netradičním, leč originálním a velmi hratelným kouskem. Jde o kombinaci prvků strategických a logických. Přesto to není úplně klasická logická ani strategická hra. Pojďte se vrhnout do tohoto strategického tahového boje mečem.
Nejdřív mě napadlo přirovnat DROD (Deadly Rooms of Death) k ADOMu. Pak jsem ale zjistil, že jde o něco docela jiného, i když na první pohled se tyto hry mohou zdát podobné.

Celá hra se odehrává ve dvourozměrné čtvercové síti. Se svým panáčkem, kterého ovládáte, musíte projít místnost skrz, tzn. dostat se z ní ven jinudy, než jste do ní vstoupili. Problém je pochopitelně v systému zdí každé místnosti, které jsou navrženy tak, abyste cestou museli pootevírat všemožné dveře nebo si cestu prosekali přes otravný a neodbytný hmyz a jinou havěť.

Systém boje je zajímavý. Celá hra je tahová a vaši protivníci se hýbou až po vašem tahu. Máte tedy čas si vše v klidu promyslet. Možné pohyby jsou následující: v každém tahu se můžete posunout o jedno pole do osmi směrů, nebo otočit o osminu otáčky mečem buď ve směru hodinových ručiček nebo proti. Pokud k vám přijde brouk ze strany, kde nemáte meč, sežere vás a můžete příslušnou místnost začít znovu, pokud ho ale donutíte, aby se napíchl na váš meč, rozprskne se a je od něho pokoj. Zpočátku jsou primitivní a jdou přímo na vás meč nemeč, ale později narazíte na protivníky s jistou umělou inteligencí, kteří (zvláště pak v silném přečíslení) dají pořádně zabrat.

Zkuste tento originální mix žánrů s výbornou hratelností a ukažte, že nejste "žádný máslíčko"...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

Susan | 11.09.07 v 23:43

nebo ztrávila? :X

Susan | 11.09.07 v 23:38

už pudu do 15....no ještě že mi nidko neporadil,pak bych z toho neměla takový požitek že sem na to přišla.ale podařilo se mi to jen díky chybě ve hře,kdy se mě sami restaltovali asi 4 místnosti,jinak bych byla v pr....Ale fakt supr hra,doporučuju. jeden level je jedno obří bludiště,tam sem strávila asi 3 hodiny:D

Susan | 13.08.07 v 18:59

čau:)pardtě plzz..já sem asi máslo,ale nemužu udělat jeden level:(je to v osmým levelu místnost Thrice South,Thrice East...jak je tam ta modrá bublina nad těma šipkama,jak ju mám zničit?jak se tam mám dostat?nebo je v tom nějakej fígl?jestli jo tak sem to posr...,protože sem všechno v tý místnosti vyvraždila a ted už nejde restartovat tak aby to ožilo :O


galerie

DROD DROD DROD DROD

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce