recenze

Business Giant

Business Giant

Hra s originálním nápadem vhodná zejména na dlouhé deštivé večery. Takhle nějak by se dala do jedné věty shrnout tato ojedinělá obchodní strategie. Chcete o ní vědět víc? Čtěte dál!
Obchodní strategie je žánr, který sice není v prostředí freeware her tak hojně využíván a oblíben jako například akční střílečky, o to více však potěší, když se nám jednou za čas nějaká podobná hra na internetu objeví. Předem bych chtěl podotknout, že Business Giant těží hlavně ze svého vcelku originálního nápadu.

Abych to trochu rozvedl a nemuseli jste jen tápat ve tmě, smysl hry tkví v tom, že jako obchodník jezdíte celkem po šesti městech Evropy (Praha, Berlín, Londýn, Vídeň, Paříž a Bratislava) a nakupujete a prodáváte různé výrobky, samozřejmě za účelem obrovského zisku. Všechny výrobky jsou úzce spjaty s počítačem, to tedy znamená, že budete moci obchodovat například s notebooky, grafickými kartami, nebo dokonce s podložkami pod myš. Cena těchto produktů se vždy mění v závislosti na tom, v jakém se zrovna nalézáte městě. Takže musíte odhadnout, kdy je cena například počítačové sestavy ideální pro nákup, poté přejet do jiného města a tam ji zase výhodně prodat. Cestovat mezi metropolemi lze celkem třemi způsoby – automobilem, vlakem a, pokud si to můžete dovolit, také letecky. Samozřejmě, že nejlevnější způsob přemísťování je po silnici, to sebou ovšem nese nemalé riziko, že váš vůz havaruje a vy budete muset platit způsobené škody. Jízda vlakem je o něco bezpečnější, ovšem zde nad vámi pro změnu visí hrozba přepadení, což znamená, že jediná bezpečná varianta jak se dostat na určené místo je oddat se do rukou pana Fischera ;-). V určitých městech také můžete využívat unikátních možností – v Berlíně je to casino, kde lze vyhrát až deset milionů sázkou na jedno číslo od jedné do tisíce, ve Vídni pak výzkum nových věcí (myslím, že netřeba vysvětlovat). Smůla je, že si ve hře vystačíte pouze s notebooky a PC sestavami, jelikož obchodování s nimi je prostě nejvýhodnější.

Jednoduchá malovaná grafika nijak neurazí, ovšem za vyložený klad hry se považovat nedá. Zvuků si ve hře moc neužijete, když už na ně ovšem někde narazíte, nemusíte se bát, že byste si museli zacpávat uši, či vytrhávat reproduktory i se zvukovkou z počítače.Jak už jsem se zmínil, Business Giant těží hlavně z nápadu, který hře určitě nechybí, jen by to příště chtělo dotáhnout do konce.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce