recenze

Anacreon

Anacreon

Ovládněte galaxii, staňte se neomezenými imperátory a podrobte si všechny světy, na které vaše průzkumná sonda narazí - k tomu vám dopomáhej letka bitevních lodí! Že se takové výzvě dá odolat? Nedá, tak hurá na Anacreon! Bitva o galaxii právě začíná!
Opravdu kvalitních takových strategií na je freewarové scéně jako šafránu, a tak je mi velikou ctí, že vám mohu představit dnešní vesmírnou tahovku, jež může díky svým kvalitám směle stanout v síni slávy po boku takové pecky, jakou je bezpochyby například Battle for Wesnoth. Jistě, krom toho, že se v obou případech jedná o tahové strategie, toho spolu nemají příliš společného. Ale ta záhadná věc, která je spojuje dohromady, vám nedovolí odtrhnout se od obrazovky dříve, než z vás vysaje veškerou životní energii. Ano, hádáte správně, mluvím o hratelnosti.

Anacreon vás pravděpodobně na první pohled odradí, stejně jako mě. Pokud mu však dáte šanci, zjistíte, že se pod nepřitažlivým zevnějškem skrývá šťavnatý vnitřek. Abyste ho však dosáhli, je k tomu nutná určitá dávka trpělivosti v podobě alespoň zběžného studia manuálu, dostupného na oficiálních stránkách hry. Ale nebojte, čeká vás opravdová odměna v podobě nevšedního herního zážitku! A pokud vás omrzí hra proti počítači, můžete si vyzkoušet, jaké to je bít se o planetární systém se svými přáteli.

Anacreon není dozajista pro každého, ale kdo je skalním příznivcem tahových strategií a odmítne tuto nabídku, nechť ho stihne krutý trest!

stáhnout hru
eQui

autor
/ eQui

Skóre

90 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =

Tomáš | 07.05.07 v 09:15

ahoj nevíte kde je na tudletu hru čeština protože ja anglicky vubec neumím

Blackwing | 06.08.06 v 17:00

Akoze moze to byt, na freevareovku je to vcelku pecka, ale co by som este radsej odporucil, tak to je Ascendancy. Je to sice DOSofka, ale povedal by som, ze spracovanim (nie grafikou) by to mohlo prekonat aj niektore novsie hry (teda master of orion 3 je oproti tomu nic), najdete to na stranke www.abandonia.com;
Je to uz abandonware, takze s licenciou si nelamte hlavu, a ked chcete este dajaku taku radu, tak si zozente Space empires IV, ja to mam ako GOLD verziu a k tomu aj Babylon 5 mod, a myslim, ze je to brutal, problem je v tom, ze sa to tazko zhana, ale ked to uz mate, je to dvojite pozehnanie.

Paja46 | 28.07.06 v 14:12

husty

Kdovi | 13.07.06 v 16:09

podle toho, co jsem hledal bohužel neexistuje

Eko | 13.07.06 v 13:32

prej existuje navod v cestine
ale kde to je otazník.


galerie

Anacreon Anacreon Anacreon