recenze

10 Min Space Strategy

10 Min Space Strategy

Sen lidstva se možná splní, nebo to bude sen humanoidů, slizu, brouků? V této vesmírné strategii máte dokonalou možnost ovládnout planety a galaxii v kůži opravdu prapodivných stvoření.
10 Min Space Strategy dělá skvělé jméno všem 4X (explore, expand, exploit, exterminace) hrám. Princip je přitom nádherně jednoduchý. Vyberete si rasu, některé z bonusů pro dané tvory a jde se dobývat. Vše se nese v duchu kolonizování planet, boje s nepřáteli a kompletní nadvládou celého herního pole. Tak trochu to připomíná Orion.

Je zde ale maličkost, která ze hry dělá parádní záležitost, ohromné množství detailů. Už při výběru strany vám bude dána možnost ovlivnit vše, od vzhledu, přes domovské planety, určité přesvědčení až po další věci. Vše ovlivní, jak se bude národ chovat – rychlejší růst obyvatel, výzkum, lepší útoky - je to ho mnoho.

Samotná hra se odehrává na mapě, kde se určité ovládnuté pozice přemění na další bonusy. Herní doba se pohybuje kolem oněch deseti minut, ale i mapy mohou projít vaším nastavením, takže můžete mít epickou bitvu mnoha stran na obří mapě. Ovládání je velmi jednoduché a od všeho vás dělí maximálně 3 kliknutí. Výborně vypadající a hratelná zábava.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =

Zz | 03.10.22 v 21:02

Je to pěkná, zajímavá hra... svým způsobem se zkouší minimalistiky - z hlediska složitosti i herního času - zapracovat do hry mnoho prvků které dělají populární vesmírné strategie a osekat vše ostatní... ale... no nevím co, nebo jak přesně bych hře vytkl, ale při bohulibé snaze vydestilovat z rohsáhlého tématu to hlavní mi přijde, že autoři nějak neúmyslně vypustili i atmosféru a hloubku. Prostě po jednom eni hraní je to pro mě osobně hra za kterou autorům rád skloním poklonu, ale už nejak prostě nemám chuť si to někdy zahrát znovu. U Master of Orion jedničky i dvojky jsem oproti tomu strávil léta...

MarieH

MarieH | 12.05.20 v 00:51

Skvělá hra

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 03.08.16 v 08:55

:-)

PavelH

PavelH | 02.08.16 v 00:18

Super, vyzkouším.

Arwiel

Arwiel | 29.05.15 v 15:13

dobře propracované


galerie

10 Min Space Strategy 10 Min Space Strategy 10 Min Space Strategy 10 Min Space Strategy

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce