recenze

Zippir - kafes futbolu

Zippir - kafes futbolu

Možná se ptáte, co se může skrývat pod tímto zvláštním názvem? Odpověď je velice prostá. Jedná se o velmi jednoduchou fotbalovou hříčku pro dva hráče na jednom počítači a ačkoliv tento počin nenabízí mnoho možností, nudit se rozhodně nebudete.
Když se u jednoho počítače sejdou dva hráči a mají chvilku čas, ve většině případů přemýšlí, jak si toto volno zpříjemní a výsledná rozhodnutí většinou padají na oblast počítačových her. Protože času většinou není mnoho, objektem jejich hledání se stávají příjemné oddechové hříčky, jakou byl například nedávný Ninja Assault.

Zippir - kafes futbolu, jak zní název dnešní hry, se orientuje právě na tuhle skupinu hráčů. S žádnou umělou inteligencí nebo podporou síťového hraní nepočítejte. Vše je orientováno jako duel u jedné klávesnice. Po spuštění se ocitáte se dvěma zajímavě vypadajícími hráči v malé klícce, do níž po chvilce spadne fotbalový míč a vaším úkolem je, stejně jako v klasickém fotbale, nastřílet soupeři co možná nejvíce branek. Úkol je tedy jasný, pojďme si říci důležitější věci. Začněme kupříkladu technickým zpracováním. To je na velmi slušné úrovni, počítat ovšem budete muset mít s mnohem vyšší hardwarovou náročností. Možná budete zaskočeni nesrozumitelnými texty a ono se není ani čemu divit. Autor totiž pochází až z dalekého Turecka a na textech je příměs tohoto jazyka hodně znát. Naštěstí to není nic, co by vám bránilo v pohodovém hraní, protože s tímto jazykem se setkáte v pouze v menu a tam jsou jednotlivé texty naštěstí vcelku přehledné.

Gameska má ale bohužel několik větších slabin. Celkem mi vadila podivná fyzika a trefit se do brány dalo mnohdy setsakramentsky hodně práce. Musel jsem se naučit pěkně vychytávat pohyby, což byl zpočátku opravdu problém. Dále mi vadilo, že hra toho moc nenabízí a dokáže zaujmout na velice krátkou dobu. Na druhou stranu není velikost archívu nějak přehnaně velká, takže hledáte-li příjemnou oddechovou hříčku pro dva hráče a není-li vám fotbalová tématika cizí, pak ve stažení nevidím problém.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =

Silvík | 30.09.05 v 12:59

Cekem v poho.......!!!


galerie

Zippir - kafes futbolu Zippir - kafes futbolu Zippir - kafes futbolu Zippir - kafes futbolu Zippir - kafes futbolu

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce