recenze

X-Moto

X-Moto

Vzpomínáte si ještě na legendární Elastomanii? Pokud ano, pak by vás dnešní gameska mohla zaujmout, protože se na první pohled jedná o velmi podobnou a tedy i stejně zábavnou gamesku. Na ten druhý ovšem na povrch vyplouvají menší nedostatky.
Ve vodách internetu se před dávnou dobou objevila hra Elastomania, která zaznamenala obrovský a nutno říci že i zasloužený úspěch, a to i přesto, že volně dostupná byla jen shareware verze, jež přinesla jen několik málo levelů. Úspěch této hry samozřejmě nenechával v klidu ani některé další vývojáře, kteří se rozhodli, že něco podobného zkusí vytvořit i oni a právě jedním z těchto vývojářů je i jistý Neckelman, autor dnešního titulu.

Musím říci, že tento Neckelman měl Elastomanii asi hodně rád, protože X-Moto jako by mu z oka vypadl, a to ve všech směrech. Kdo se s Elastomanii setkal, pak bude u následujícího titulu jako doma. Kdo s ní ještě neměl tu čest, pak musím říci, že princip byl velmi jednoduchý. Ocitli jste se v kůži jednoho jezdce na motorce, s nímž jste měli za úkol posbírat všechny bonusy, na něž jste mohli v průběhu každé mise narazit. Bohužel díky poněkud zvláštnímu ovládání to nebylo vůbec tak jednoduché, jak se na první pohled mohlo zdát. Po několikahodinovém zahrání byli ale původní nepříjemnosti dávno zapomenuty. Tak tohle byla ve stručnosti již několikrát zmíněná Elastomania a právě to samé vás čeká i zde. Celkově je připraveno osmnáct dostupných levelů, které ovšem disponují trochu vyšší obtížností. Na duhou stranu vás hra udrží u monitoru přikované mnohem déle. Pokud vám počet misí přijde jako nedostatečný, není vůbec žádný problém spustit si editor a pokusit se vytvořit své vlastní dílko, které pak jde velice jednoduše implementovat.

Hra vystupuje jako alpha verze. Podle slov autora to má za následek, že titul neobsahuje vše, co se plánovalo nebo plánuje. Oželet budete muset jednak kompletní hudební složku a překousnout budete muset trochu vyšší HW nároky. Minimální konfiguraci berte skutečně jako minimální ke spuštění. Potěšující je ale fakt, že hra je dělaná i pro systémy Linux. Patřičné soubory naleznete na stránkách autora v sekci download! Celkově vzato vás dnešní gameska nějak vyloženě nenadchne, ale ani neurazí. Pokud jste příznivci původní Elastomanie, pak je pro vás stažení skoro povinností. Pro vás ostatní jde o dobrou volbu na ukrácení dlouhé chvíle. Více si od toho ale neslibujete.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =

Miška | 26.11.07 v 14:40

Ako sa tato hra da spustit?

petr | 28.07.07 v 16:31

jak se to stahne??

iceman | 09.11.06 v 17:13

jj

petulqo | 06.03.06 v 15:40

cmuq

zdenek plsek | 27.02.06 v 16:41

je to fakt husta hra , jenom je trochu tezka na ovladani.


galerie

X-Moto X-Moto X-Moto X-Moto X-Moto

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce