recenze

World Tours Golf

World Tours Golf

Pokud patříte mezi fanoušky sportovních her, tak teď tu máme pro vás kousek, který neurazí ani skalní příznivce her jiných žánrů. Ano, už podle screenu víte, že se jedná o golf. Ale ne jen tak ledajaký, ale kvalitní simulátor na velmi vysoké úrovni.
Při prvním spuštění hry možná zarazí fakt, že celá obrazovka menu je obklopena reklamami, ale později zjistíte, že jen díku tomu se jedná o freeware. Nicméně vůbec nepřekáží a později si jich zcela přestanete všímat. Navíc při zabroušení na stránky výrobce se dozvíte, že tvoření počítačových her je pro ně zřejmě podřadné, protože se zabývají hlavě výrobou velkých simulátoru (stejně jako se jiné firmy zabývají tvorbou simulátorů pro budoucí piloty) určených pro samotné golfové parky na trénink hry „z místa“.

Tak a teď už k WTG. Hra nabízí možnost si kromě sebe přidat ještě další tři soupeře a všichni můžou být ovládáni buď počítačem, nebo kamarádem. Nastavení každého z nich skutečně obšírné. Místy je až zarážející, jaké maličkosti jdou před hrou navolit (vzhled, dovednosti, typ míčku, typ holí…). Neméně možností je při nastavení hřiště (jediného). Je zde možnost výběru buď všech osmnácti jamek, nebo jen některých z nich, nastavení směru větru (na směrové růžici nastavíte, jestli vás bude chladit severák, nebo hřát teplý jižní vánek), rychlosti větru, počasí, teploty a vlhkosti povrchu. Pak už zbývá jen nastavit druh skórování a hra milionářů může začít.

Cílem hry je (nečekaně) umístit bílý míček z bodu A do bodu B (resp. od týčka do jamky) na co nejméně úderů. Po poměrně rychlém načtení vás překvapí krásná fotorealistická grafika. Hezky vypadá i animace hráčova odpalu. Celé hřiště je plné překážek. Ať už jsou to jezírka, keře či jiné porosty. Okraj hřiště lemují lesíky plné všemožných stromů. Já jim jednotně říkám smrky. Ale ani tyto stromy nejsou „neviditelné“, ale tvoří plnohodnotné překážky. Při svých začátcích se určitě stejně jako já do takového lesíka párkrát podíváte. Když už se ale do takovéhoto místa dostanete, můžete si zrovna uvařit kávu, protože vrátit se zpět na trávu někdy trvá i těm nejlepším déle. Jednou se mi v lese stala i zajímavá příhoda. Po odpálení, kterým jsem se chtěl konečně dostat do civilizace, jsem zasáhl přede mnou stojící statný strom, od toho se míček odrazil do asi pět metrů vzdáleného nic netušícího smrčku a od něj se míček vrátil a dokutálel zpátky k mým nohám. No uznejte sami, golfista k pokukání.

Ovládání hry je jednoduché. Nastavíte si nejvhodnější holi (ta zřejmě nejvhodnější se nastaví automaticky), rotaci míčku a výšku střely (vše je vyjádřeno graficky, takže není nutné být dobrý angličtinář). Pak už zbývá jen odpálit. Odpálit jde čtyřmi způsoby. Nejjednodušší je simulovaný nebo ovládaný myší. Složitější pak je ovládat odpal několika přesnými kliknutími myši. Tímto způsobem se z vás stane Tiger Woods o něco později, ale vše vyřeší čas a trénink. Po uvedení golfového míčku do pohybu se mapa hřiště změní na kameru, která ukáže do jakého místa míček dopadne. Během hry můžete také stále sledovat statistiky a porovnávat se se soupeři.

Závěrem je nutno říci, že se jedná o moc povedený simulátor, který nadchne především reálností, grafikou a zpracováním. Rozhodně nezklame nikoho z těch, kteří se rozhodnou si tuto hru stáhnout. Doporučuji.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =

fddffffffffffff | 12.10.06 v 13:25

dfffffffffffffff

Manfred | 28.09.06 v 11:06

JJ :-))

olovo | 25.09.06 v 18:55

je to docela dobrá pařba když se nudíte


galerie

World Tours Golf World Tours Golf