recenze

Wok WM

Wok WM

Některé sjezdovky ještě fungují, ale sníh už není tak kvalitní, že by stál za to urazit kus cesty na hory. Proto je třeba hledat si zimní sporty někde jinde. Jeden bychom tu dnes měli. Ledovou trať si můžete sjet na opravdu prostředku, který běžně najdete v kuchyni.
Wok. Když si přečtete toto slovo, jako první se vám vybaví nejspíše televizní pořad, ve kterém jsou reklamovány věci do kuchyně, k hubnutí apod., a následně pánev, pro přichystání specialit šéfa kuchyně. Nic k hubnutí vám nepomůže sjet ledovou trať, i když by takové pokusy mohly vypadat velmi zajímavě a hlavně by byly více směšné než samotné přípravky, jenž se nám snaží vnutit chytré reklamy. Ke sjezdu využijeme kuchyňskou pánev Wok, do které si díky jejímu tvaru můžete báječně sednout a vychutnat si sjezd.

Nápad je to opravdu netradiční, díky čemuž se asi autoři rozhodli, že dají k dispozici pouze shareware verzi. Proto je jinak nabyté menu hry dosti nedostupné a využít toho lze opravdu málo. V hlavním menu si můžete leccos nastavit za zmínku stojí určitě grafika nebo zvuk. Avšak co se týče hry, hrát lze pouze jeden režim a jen jednu trať. Na ní si můžete vyzkoušet, v čem vlastně hra spočívá. Založena byla podle běžného zimního sportu, ale zpestřuje ji pánev Wok, na které se proháníte po na první pohled rychlé trati.

Ve hře záleží na výsledném čase, který strávíte na trati, než se dostanete do cíle. Rychlost můžete nabrat správnou polohou, do které se lehce dostanete. Dále se můžete občas trochu popostrčit, ale nejúčinnější je určitě „čistá“ jízda, při které se vyhnete krajům tratě. Pak můžete uvažovat o tom, že vy a vaše pánev dosáhnete vyšší rychlosti, která vám zaručí dobrý čas.

S grafikou jsem byl nadmíru spokojen. Taktéž s hratelností a zvukovými doplňky. Co mě však na hře trápí, je adrenalinová jízda, kterou jsem v ní hledal naprosto zbytečně. Při sjezdu se pohybujete většinou kolem rychlosti 50 km/h, což ujde. Rychlost může být i vyšší, ale pouze na některých místech. I když jsem jel naprosto vzorně, využíval všech nabízených vychytávek, dostal jsem se do míst, kde jsem se přímo plazil rychlostí 35 km/h a to docela dlouho. V tomto místě dokazuje hra absenci jedné z nejdůležitějších vlastností, které by takový sjezd měl nabízet. Jinak by hra ve všem v pořádku obstála. Ale dá se to hrát bez dostatečné rychlosti?

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =

Dan | 31.03.08 v 13:13

Kde seženu plnou verzi hřry WOK WM? Odtud stažená jde jen jedna trať!!

Juras | 09.07.05 v 22:31

Dá se to hrát.....až na to že je to hrozná PÍČOVINA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Samko22 | 29.03.05 v 21:01

je to az 12 mb


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce