recenze

Wheelie RR

Wheelie RR

Po F1 Spirit je tu další výtečné remake z roku 1983 podle stejnojmenné hry. Tentokrát místo za volant rychlých formulí nasednete na motorku, která ale na rychlosti rozhodně neztrácí. Místo běžných závodů na vás čekají nebezpečné silnice plné nástrah a překážek.
Vzpomínáte rádi? Remake vám s touto činností určitě pomohou. Po vzpomínce na F1 Spirit následuje simulátor z prostředí rychlých motocyklů. Toto remake by mělo potěšit hlavně ty, kteří podobné hry hráli na hracích automatech a nervovaly je nápisy jako „Game Over – Insert Coin“. „Game Over“ můžete očekávat i v remake, ale „Insert Coin“ nikoliv. Takže se nebojte, že byste museli šáhnout hlouběji do svých peněženek, abyste hru dohráli nebo udělali nepřekonatelný rekord.

Stejně jako v roce 1983 i ve 2004 je princip hry naprosto stejný. Ocitáte se na silnici, kde lze vybrat hned několik cest, kudy se vydáte. Na každé na vás čekají různé překážky, ale jen některé někam vedou. Tudíž pokud špatně zvolíte, musíte se vracet přes všechny již překonané překážky a zvolit cestu jinou. Překážky jsou různé, někdy velmi rozmanité. Na silnici lze třeba potkat létající želvu, která se vznáší od země vzhůru a vy musíte vychytat chvíli, kdy je nahoře a v klidu pod ní projet. Jak prosté :) Ale více vás asi potěší překážky tipu auta mezi dvěma skokánky, které může někdy způsobit nečekaně velké problémy.

Na výběr máte mezi třemi levely. Bouncing Hedhedogs je takovým klasickým mixem mezi všemi překážkami o průměrné obtížnosti. The Zoo se dá odvodit z názvu, že půjde o trať plnou zvířecích překážek. A The Car Park nabízí vše možné ve větším počtu – tedy s vyšší náročností. Mimo překonání překážek je třeba si hlídat stav paliva, které doplníte sebráním kanistru. Na silnici na vás občas bude čekat jakýsi duch – mrtvý motorkář kolem něhož bude spousta lebek, který vám asi ze všeho nejvíce znepříjemní život, pokud jím tedy projedete.

Grafika je 3D, i když se to na první pohled nezdá, neboť na 3D grafiku je hra zabírána z netradičního úhlu. To však hře na kvalitě určitě neubírá, neboť překonávání překážek z běžného 3D pohledu by nevypadalo tak dobře a hůře by se to hrálo. Na čem se však autor vyřádil, jsou pády motorkáře při havárii. Připomínají pády ve hře Porrasturvat - Stair Dismount, kde jsou taktéž hodně detailní. To však z Wheelie RR dělá slušný titul, který si určitě zaslouží trochu pozornosti. Někteří ho možná pamatujete z již zmiňovaných hracích automatů a rádi si zdarma zavzpomínáte.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =

Yuri | 28.10.04 v 12:42

Blbost blbost blbost !!!!Rikaml sem ze je to blbost??


galerie