recenze

Tennis Ace

Tennis Ace

Hrajete rádi tenis? Pokud zrovna nemáte při ruce opravdovou raketu s míčkem, můžete si toto potěšení dopřát virtuálně, ve hře Tennis Ace. Oblečte se do sportovního oblečení a vyražte na antuku nebo kurt s trávníkem a rozdejte si to s počítačem.
Tenis je v počítačové podobě jistě oblíbený. Na freeware scéně ho totiž není moc. O další tenisovou hříčku nás obohatil známý Miniclip. Najdete tu od něj hry jako Smashing, Monkey Lander, Aqua Energizer, Zed, Alien Clones, Field Goal, Shootin Hoops nebo 3 Foot Ninja, Magic Balls a Samurai Warrior. Kromě těchto byste na našem serveru našli i nějaké ty podobné sportovní gamesky s tenisem. Jmenují se Teniscup 2002, Mini-Tennis nebo Rolf Tennis. Teď už se půjdeme podívat Tennis Ace podrobněji...

Jakmile si hru stáhnete a dostanete se na úvodní obrazovku, v Menu najdete nějaké ty odkazy na internet a také instrukce. Ano, můžete si nejprve zahrát obdobu tutoriálu, abyste se naučili ovládání hry. Poté už se můžete vrhnout na ostrý tenisový turnaj. Musíte si nejprve navolit obtížnost. Jednotlivé kategorie snadnosti jsou zde reprezentovány třemi tenistkami. Podle toho budete mít jednoduše lepší nebo horší soupeřku. Vy budete hrát také s tenistkou, jejíž dovednosti ale budou záležet pouze na vašem umu. Dále si navolíte, zda chcete hrát na antuce nebo trávníku.

Pokud jste si náhodou neprošli již zmíněným tutoriálem, vězte, že tenistku ovládáte pouze a jedině myší. Pohyb po hříšti by měl být jasný, prostě jen pohybujete myší. Klikem myšítka odpálíte ránu nebo podáváte. Když podáváte, nejprve nadhodíte míček a poté už jen stačí podruhé kliknout ve správný čas a míček se odrazí na soupeřovu půlku. Ale dávejte pozor na outy, tentokrát je všechno jako ve skutečnosti, pravidla hold musíte brát na vědomí. Podle toho jak dlouho myšítko držíte, zvětšuje se síla následujícího úderu raketou. Ale někdy se může stát, že vám takto odpálený míček vyletí z kurtu mimo hrací pole. To pak máte smůlu. Vše se počítá na body stejně jako v opravdovém turnaji. U sítě sedí rozhodčí, který píská chyby a dělá vše, co dělá i skutečný rozhodčí. Jedná se tedy o celkem slušnou a věrnou simulaci. Myslím, že už není co dodat. Vyhraje logicky ten, který bude mít více bodů a nebude dělat příliš chyb. Ale samozřejmě se dá počítač porazit, ale musíte to umět lépe než on. ;) Při nejmenší obtížnosti to ale není nějak složité. Tak jen do toho!

Opět se tu setkáváme s pěkným grafickým provedením. Flash je hold Flash. Kromě toho uslyšíte i zvuky, ale hudbu bohužel moc ne. Zpracování je originální a hratelnost určitě velká. Takže pokud máte rádi sport, tahle hra nesmí chybět ve vaší sbírce. Vždyť už ta malá velikost souboru mluví za vše, už to nemůže být snazší. Tak na nic nečekejte a stahujte!...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =

sdasd | 23.04.05 v 14:04

hruza


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce