recenze

Spank the Frank

Spank the Frank

Tak aby se neřeklo, dáme si ještě jednu netradiční vánoční hru. ;) Franka si možná pamatujete ze hry Santa Balls, tak v této hře si s ním znovu zahrajete a budete odpalovat tučňáky.
V úvodu jsem sice řekl, že hra je netradiční, ale to jen z pohledu běžného hráče. Spank the Frank je jakousi ukázkou jedné z mnoha tradic Elfů. Ve hře je totiž psáno Holiday Tradition, takže půjde o nějakou prázdninovou tradici.

Prázdniny máme všichni rádi, o tom se nedá pochybovat, takže si možná oblíbíte i tuto hru. O co tedy jde. Hlavním a vlastně jediným úkolem hry je správně odpálit tučňáka do letícího balónu. To zní bez pochyb zajímavě a i jednoduše. Jindy by tomu tak asi nebylo, ale v tomto případě jde o hru velmi jednoduchou. Tučňáky odpaluje známý Elf Frank, se kterým jsme se už setkali v některých hrách od KewlBoxu. Vtipné hlášky jsou tu samozřejmě také, ale anglicky, takže se dá jen logicky odvodit, co asi Frank povídá. Pokud umíte anglicky, tak je to samozřejmě pohoda. ;) Aby hra nebyla zase tak moc jednoduchá, tak se časem objeví trochu jiné balóny.

V nich se ale žádný tučňák nezachrání. Jen mám přibude v tabulce RIP, což je počet vašich nepřesných odpalů. Pokud jich ale bude deset, tak máte problém, neboť jste dohráli. Měli byste tedy trochu mířit, ale to není žádný problém. K přesnému odpalu máte tři stupně síly. Když tlačítko myši stisknete jednou, na Spankmetru se objeví zelený pruh, když dvakrát tak žlutý a třikrát červený. Každá barva má jinou sílu, takže pokud máte na ploše jen jeden balón a je zrovna veprostřed, tak kolikrát tlačítko stisknete? No nechám vás si nad tím lámat hlavu. :) Překážkou ve hře ještě mohou být koule, které jsou zavěšené na balónech. Jsou totiž ostré a pokud poletí tučňák jejich směrem, moc daleko nedoletí. Zapíchne se na ni a započítá se mezi RIP.

Zní to možná trochu sadisticky, ale stále je to vánoční hra. Grafika a zvuk jsou stejné jako u většiny her od KewlBoxu, čili kreslené. Hratelnost je v tomto případě trochu slabší, neboť hru asi jen vyzkoušíte a brzy smažete, ale možná ji někdo použije na trénink přesnosti. ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =


galerie