recenze

Ski Jump Deluxe 3

Ski Jump Deluxe 3

Zima stejně jako nová sezóna Mistrovství světa ve skocích na lyžích se blíží, a proto je pravý čas uvést vynikající simulátor od dobře známé firmy Mediamont. Kdo je lepší? Jakub Janda nebo Janne Ahonen? Tak tedy vzhůru na můstek!
Tato hra je pokračováním úspěšných Ski jump deluxe 2. U většiny gamesek znamená pokračování spíše jen malý update, o trochu zlepšená grafika a nějaký ten nápad navíc. Tady je ale vše jinak. Ski jump deluxe 3 je už na bázi jiný. Pokrokový je úplně ve všem a můj názor je, že lepší hra na toto téma neexistuje.

Začít můžete třeba tréninkem. Dostat ovládání pod kůži totiž nějakou dobu trvá. Je stejné jako u předchůdce a opět pomocí myši. Kliknete levým tlačítkem, tím uvedete skokana do pohybu a pak v pravou chvíli na hraně můstku stiskněte pravé i levé tlačítko zároveň. Během letu posouváním myši nahoru nebo dolů se snažíte dostat skokana do nejlepší pozice a abyste získali od rozhodčích slušné bodové ohodnocení, tak jim musíte předvést vzorný telemark. Ještě dodatek: Skákat „s lyžemi za ušima“ po vzoru Jakuba Jandy sice lze, ale podle tohoto simulátoru to není ta nejlepší pozice, takže tak moc daleko nedolétnete.

Nastavení šampionátu je celkem obšírné. Můžete si nastavit, jestli budete za závod bodováni podle umístění, nebo podle bodů získaných za skok (tím pádem není problém si vytvořit vlastní turnaj čtyř můstků), jestli se bude skákat i kvalifikační kolo a mnoho dalšího. Jedná se o demo, takže máte na výběr jen čtyři můstky, ale v plné verzi je jich rovných 32 ( nechybí Česká republika). A to už je pěkné číslo. To samé se týká skokanů. V demu si můžete vytvořit jen dva skokany, ale v plné verzi jich můžete mít kolik se vám zachce. To znamená, že si můžete pozvat klidně (a to nekecám) sto kamarádů a udělat si mistrovství světa (nebo spíš vaší obce) u vás doma. U každého povedeného skoku se navíc ukládá replay a zapíše se do tabulky deseti nejlepších skoků. Váš osobní rekord pak vidíte na doskočišti označený zelenou barvou. Rekord můstku je označen modře.

Jednou z dalších parádních věcí na hře je množství různých pohledů na skokana (kupříkladu pohled skokana, rozhodčího, z vrtulníku, divákův…celkem jich je deset!!). Aby toho nebylo málo, můžete ještě libovolně přibližovat nebo oddalovat. Déle vypadají výborně pády (viz. screen). Některé kotrmelce jsou fakt úžasné.

Tato gameska patří mezi mé nejoblíbenější a zasluhuje si ode mne vysoké ohodnocení. Ti, kteří si ale nehodlají pořídit plnou verzi, tak si tak 10% strhněte, protože jinak je to zábava třetinová.

stáhnout hru

V tématech:

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

elf

elf | 20.01.15 v 17:25

vypadá super

lili | 24.02.08 v 20:39

kde se to stahuje

Duchi | 12.03.07 v 09:08

Kde najdu plnou verzi této hry?Díky

tOM | 15.02.07 v 19:28

pOŠLI MI TO,TO VYPADÁ DOBŘE!

Caradras | 01.02.07 v 00:48

Tiez by som rad vedel ako mam urobit aby letel dalej- teda aby sa viac nahol nad lyze

Tonstehon | 28.01.07 v 20:49

A kde mam tu plnou verzi najít ?

xxx | 13.01.07 v 21:15

Jak si mam tuhle hru stahnout please poradte me

jojco | 26.12.06 v 10:52

prosim poradte mi

Urbinho | 09.12.06 v 17:23

jak mam udelat a bych letel dal

Tomáš | 03.12.06 v 12:34

Je to perfektní hra.

sPaRk | 12.11.06 v 21:50

Všechny příznivce této skvělé hry zvu do největší české komunity, kde se pravidelně pořádají závody - http://www.tenzor.cz/spark

mirator | 29.10.06 v 11:21

byla by to dobrá hra ale je... shareware


galerie

Ski Jump Deluxe 3 Ski Jump Deluxe 3 Ski Jump Deluxe 3 Ski Jump Deluxe 3 Ski Jump Deluxe 3

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce