recenze

Ski Free

Ski Free

Po vydařeném létu se oči sportovních fandů pomalu ale jistě zaměřují na zimu. První zimní vlaštovku vám na vaše počítače přinášíme dnes v podobě lyžování. Máte chuť se po parných dnech trošku ochladit?
Tak, začala škola, s ní pomalu skončí i pěkné dny a pomalu začne podzim, jak má být. A zima je tu hned. Říká se, že prý bude letos pořádná. A to je velmi dobré slovo pro všechny fanoušky zimních sportů, od lyžování, přes snowboarding až po obyčejné sáňkaře. Každý si rád užije toho svého. Jenže to si budeme muset přece jenom ještě nějaký ten měsíc počkat, a proto tu máme počítač a počítačové hry. Aby nám nahradili to, po čem srdce touží, ale příroda nedává. Hned zkraje vám ale povím, že Ski Free je hra dost rozporuplná.

Její název, Ski Free, mluví jasně a pravdivě. Čeká vás lyžovaní svobodné, nesvázané jakýmikoli soupeři, tratí, časomírou, prostě žádným rušivým elementem. Lyžovat budete vlastně na jakémsi nekonečném kopci, který se rozprostírá od východu k západu a od jihu k severu, kam až lidské oko dohlédne. Jediným vaším cílem bude vyhýbat se co nejlépe připraveným přírodním nástrahám, jako jsou různě rozházené kameny, boule, stromy a nešikovní lyžařští začátečníci, již nemají nic jiného na práci, než se vám plést do cesty. Však to znáte ze skutečných sjezdovek. Ovládání je zcela jednoduché, směr určujete jen kurzorovými šipkami doleva a doprava - můžete hru ovládat i myší, ale je to o něco nešikovnější než klávesnicí. Jestliže se vám daří příliš a jedete už moc dlouho, přiběhne jakýsi Yetti a nemilosrdně vás sežere. Zvláštní zakončení hry. Abych ale nelhal, že se ve hře nic neměří. Na ukazateli vpravo nahoře vidíte, kolik metrů už jste sjeli, jakou máte momentální rychlost i to, jak je ohodnocen váš styl.

Co se týče provedení hry, musíme vzít na vědomí to, že se jedná vlastně o hru, která podle mě měla skončit kdesi v nabídce Příslušenství/Hry vašich Windows. Navíc je už i poměrně staršího data, což je též nezanedbatelná skutečnost. Na druhou stranu si Ski Free nedělá žádný nárok na to, abyste ji hráli tři hodiny denně a byly z ní u vytržení. Chce vás jen pobavit a to se jí- i bez zvuků a grafických efektů- poměrně dobře daří. Když však hraní skončíte, možná vám zůstane na jazyku taková zvláštní pachuť něčeho, co není úplné. Proto říkám, že je rozporuplná. Ale za 31 KB?

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =

Desann | 01.12.06 v 17:05

Parada!!!
Je to haluška

Marass | 27.12.04 v 19:54

HM!!! Neskousel jsem to

Martin | 29.09.03 v 11:29

Je to blbost.


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce