recenze

Rule The Beach Volleyball

Rule The Beach Volleyball

Venku prší a je zima? Připomeňte si, jaké to je hrát u moře za krásného teplého dne plážový volejbal. Tentokrát ve skvělém 3D provedení. Nenechte si ujít tento realistický kousek a zkuste přemoci počítač. Tribuny kolem hřiště plné diváků již čekají.
Příroda si s námi v posledních dnech docela pohrává. Jednou je vedro k padnutí, jindy zase zima a prší. Léto je u konce a prázdniny utekly jako voda. Ti z vás, kteří se letos nedostali k moři, si mohou tuto skutečnost vynahradit super sportovní gameskou od Miniclipu. Než se vrhneme na popis, můžete se mrknout na jiné hříčky Miniclipu jako Surf's Up či Wakeboarding XS...

Hned na úvod musím říci, že se jedná o online hru a zatím ji není možné stáhnout. Musíte si ji zahrát přímo na stránkách Miniclipu (viz. odkaz Download). Většinou online hry nerecenzuji, ale tahle mě doslova uchvátila, takže jsem neváhal a rozhodl se vám ji také ukázat. Jakmile se tedy dostanete na ony stránky, načte se asi 3 MB veliký soubor přehrávaný ve Shockwave playeru. Zobrazí se herní loga a poté hned Menu. Můžete si přečíst podrobnou nápovědu v HELP, nastavit si obtížnost a pak už se rovnou pustit do hraní. Nacházíte se na pláži na volejbalovém hřišti. Proti sobě hrají dva týmy. Jeden je řízen počítačem a jednoho hráče z druhého týmu ovládáte vy. Vždy na začátku máte vy podání. Podržte klávesu Z, objeví se ukazatel síly. V momentě, kdy Z pustíte, zastaví se i ukazatel síly a poté podáte míč. Podle toho, kde se ukazatel síly zastavil, míč poletí buď přes síť nebo spadne před ní. Pravidla plážového volejbalu zase nejsou tak těžká. Na druhé straně hřiště stojí tým dvou protivníků. Ti se snaží míč zachytit a poté opět odpinknout na vaši stranu. Na každé straně se můžete míče dotknout maximálně třikrát a žádný hráč se ho nesmí dotknout dvakrát po sobě. Jinak byste ztratili bod a podával by soupeř. Takže snažíte se o to, aby soupeř na druhé straně hřiště váš míč nezachytil.

O to samé usilují i protihráči. Ovládáte, jak už jsem říkal, pouze jednoho hráče. Pohybujte myší a podle tohoto pohybu se váš hráč bude na hřišti přemisťovat. Jakmile na zemi uvidíte bílý kruh, je to cílové místo dopadu míče. Postavte se tam a stiskněte X. Tím se připravíte na odpinknutí. Jakmile bude míč u vás, X pusťte a pokud jste to načasovali správně, odpinknete míč do vzduchu. Nyní váš spoluhráč přiskočí a ještě jednou ho odpinkne vám. Vy se znovu přemístíte na cílové místo dopadu míče a nyní už musíte míč přehodit přes síť. K tomu používejte opět klávesu Z. Je potřeba si vše odzkoušet a časem vám to přejde do krve. Když jste podávali a vaši soupeři míč nechytí, získáváte bod. V opačném případě podává soupeř nebo získává bod on, podle toho jestli před tím podával. Vyhrává ten, kdo má 21 bodů. Pokud budete mít tolik oba dva, hraje se dál, až dosáhne bodový rozdíl dvou bodů. Tak co na to říkáte? Je to docela zábavné a vskutku realistické.. ;)

Nejvíce mě na této hříčce uchvátila grafika. U Miniclipu bývá zvykem spíše Flash, ale díky Shockwave je tentokrát vše ve 3D prostředí. Každá prohra nebo výhra je následována pohledem na jeden či druhý tým a na jejich reakce. Celkově hodnotím tuto hru jako velice zdařilou a realistickou. Nechybí ani zvuky. Kdo má tento sport rád, nebo se chce jen pobavit když venku prší, určitě si nesmí Rule The Beach Volleyball nechat ujít...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =

Apofis | 30.08.04 v 19:35

stahnout to zatim nejde, jak jsem psal již v recenzi. můžete hrat pouze online

Ivan | 30.08.04 v 18:24

Při snaze o download se objeví stránky Miniclip s nabídkou hrát on line, což nechci. Lze hra stáhnout?


galerie