recenze

Rival Cannons

Rival Cannons

Naládujte, nabijte, zamiřte a palte! Tato čtyři slova v sobě ukrývají samotnou podstatu dnešní hry, že nevíte k čemu je to dobré? Pak tedy neváhejte a seznamte se s jedním z nejoriginálnějších počinů mezi sportovními simulacemi.
Když jsem dostal k Rival Cannons myslel jsem si nejprve, že mám tu čest s další variací klasických tanků ostřelujících se z kopců, ale ono je to docela jinak a ještě ke všemu docela dobře. V zásadě se jedná o netradičně pojatý golfový simulátor, který přináší hned několik zajímavostí. Tak se na to pojďme společně podívat.

Hnedka po spuštění je na vás jednoduchá volba a sice za kterého ze čtyř kanonýrů budete hrát. Vlastnostmi jsou na tom stejně, takže se nemusíte omezovat rozumem a prostě si stačí jen vybrat toho, kdo vám bude nejsympatičtější. Jako první se vám představí potrhlá sestřička, následována krvežíznivým pirátem, bojovníkem z budoucnosti a nakonec také kovbojem s kolty proklatě nízko. Každá z těchto postav přijela na turnaj, aby zde předvedla svůj um a zvítězila, zda se to podaří je už jen a jen na vás samotných. Celkem je pro vás připraveno 9 hřišť, která se liší jednak scenérií a také svou rozlohou a rozmanitostí, přičemž se postupně zvedá úroveň obtížnosti. První hřiště je samozřejmě takové zahřívací kolo, kde se naučíte základní princip hry, v pozdějších se pak budete moci rozhodnout pro jednu z vícero „jamek“. Tedy jamek, ono jsou to levitující kruhy, kterými musí proletět vámi vystřelená dělová koule. Mimo těchto cílových modrých kruhů se na každém z hřišť vyskytuje ještě několik kruhů červených, tyto mají jedinou funkci a to dopravit vystřelenou kouli ještě dál. Když už jsem tak u těch koulí, máte na výběr hnedka tři druhy, které se od sebe odlišují svou vahou, tedy také maximálním dostřelem. Zatímco nejlehčí koule doletí nejdále, ale pozor je jen jedna, pak ta nejtěžší je zase ideální pro svízelné situace, kdy potřebujete prostřelit strom nebo se dostat z písku. Ač se tedy jedná v podstatě o obyčejný golf, je zpracován vskutku nevídanou formou a i samotná hratelnost je na velmi dobré úrovni. Pokud vás nebaví hrát jen tak sami se sebou, nebo jste již hru dohráli, pak si můžete vyzkoušet nabité zkušenosti v multiplayeru. Ten lze hrát na jednom počítači, kdy se hráči postupně střídají, pochopitelně vítězí ten kdo dosáhne cílové „jamky“ na nejmenší počet výstřelů.

Technická stránka hry je zvládnutá na výbornou a tak není téměř co vytknout, to málo chyb které se hře nevyhnuli navíc nemůžou ohrozit celkově dobrý dojem, který ve mně hra zanechala. Občas se setkáte s tím, že díky ne vždy zvládnuté kameře prostě nevidíte, naštěstí si však před samotným výstřelem můžete hřiště prohlédnout a tak se nejedná o nějak významnou vadu. Daleko více mne zamrzelo, že hudba hraje jen občas, kdyby byla na každém hřišti jiná hudební kulisa vůbec bych se nezlobil. Osobně mi ve hře malinko chyběla možnost vybudovat si vlastní hřiště pomocí nějakého vestavěného editoru, ale to už bych chtěl asi příliš a nemám tedy autorům nijak za zlé, že tato možnost zde chybí, každopádně hratelnosti by to určitě prospělo.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 07.10.17 v 13:26

to by šlo


galerie

Rival Cannons Rival Cannons Rival Cannons Rival Cannons Rival Cannons

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce