recenze

Olympic CyberGym

Olympic CyberGym

Nemám rád sport v jakékoliv podobě. Nesleduju fotbal, hokej, basketbal, házenou, prostě nic. Přesto, nebo možná právě proto jsem si stáhl Olympic CyberGym. Čím si vás hra získá, stejně jako mě, i když nemáte rádi sport?
Je toho opravdu hodně. Očekával jsem další průměrnou hru s odpudivou grafikou, nulovou hratelností a promarněnou půlhodinku. Místo toho jsem na dvě hodiny u téhle hry vydžel. Hlavně díky vynikající grafice, chytlavé muzice ale především hratelnosti. Na výběr máte z 5 světových jazyků, češtinu bohužel vyjímaje. To ale nevadí, na těch pár slovíček to stejně potřeba nebude. Po zádání nicku a trochu překvapivě i emailové adresy se dostanete k výběrů jedné ze tří disciplín. Duck shoot, bench press a lightwall. V následujících řádcích se pokusím jednotlivé disciplíny popsat.

Duck Shoot: Neboli střílení kačen, samozřejmě jejich imitací. Kačeny se objevují vždy jen na chvíli na jednom z pěti stupinků schodiště. Vše, co musíte udělat, je zacílit a zastřelit. Nic těžkého, říkáte si. Jenže zaměřovací křížek neovládáte myší, nýbrž směrovými šipkami a střílíte pomocí Enteru. Ovládání je vcelku krkolomné navíc, když si k tomu připočteme, že zaměřovač se pohybuje s jistou setrvačností. To znamená, že i když pustíte šipku doleva, zaměřovač se stále pomalu pohybuje doleva. Maličkost, ale za chvíli to budete minimálně proklínat. Ovšem, není to naškodu a okořeňuje zábavu.

Bench press: Neboli zdvíhání benche. Bench - činka, kterou zdvíháte oběma rukama z polohy v leže. Levou a pravou směrovou šipkou ovládáte příslušné ruce a pomocí Enteru spouštíte bench dolů, když už ho více nezdvihnete. Tento mod se mi líbil ze všeho nejméně. Abyste dosáhli co nejlepších výsledků, stačí jen bušit do směrových kláves a v pravý čas pouštět bench dolů. Žádná taktika, pouze bohapusté mlácení do klávesnice.

Lightwall Asi nejoriginálnější ze všech tří možností, přesto není nejzábavnější. Před vaším sportovcem stojí tři sloupce a v každém z nich jsou další tři body, které se náhodile rozsvěcují a vy se musíte do aktuálně rozsvěceného trefit. Do levého sloupce bušíte levou šipkou, do pravého pravou a do středního šipkou přední. Pokud se například rozsvítí třetí světlo v levém sloupci, musíte do levé šipky uhodit třikrát. Samozřejmě, světlo nesvítí věčně a tak musíte být dostatečně rychlí.

Grafika hry je, jak už jsem říkal, výborná. Pěkně 3D vymodelována a zpracována. Tělo vašeho sportovce je pokryto jakousi průhlednou musculaturou a tak máte možnost vidět všechny kosti v těle. Hudba hry je taky skvělá. Ač se jedná pouze o minutovou smyčku, pořádně si ji budete užívat. Hudba není vlezlá a patřičně vás bičuje k vyššímu výkonu. Tato hra nemá téměř žádné vady, snad jen disciplín by mohlo být víc ale i tak vám nabízené disciplíny budou stačit hodně dlouho a rádi se ke hře budete vracet. Tak a já si jdu zastřílet na kačeny.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =

Včelka | 16.07.06 v 15:04

Ježišišmarjá To e SHIT To nemá cenu ani hrát zavináč je : Alt 64 A nebo ctrl 28956 : To je novinka na trhu : Jo ale nestahujt to ptorotože to ale není Sydney Nee ??

kure | 10.03.06 v 11:42

nevim jak se to stahuje napiste mi to nekdo

adamer | 22.02.06 v 18:18

to si nikdy neskusal pravy ALT+v???

Filip | 17.02.06 v 17:48

jezis TO JE TRAPNA HRA kdyz chcete dat zavinac tak dej ctrl+alt+v=@ ale to je tak trapny ze to ani nezkousejte JEZIS

Filip | 11.02.06 v 20:54

prosim kdyz chci hrat tu hru tak to chce e mailovou adresu a me tam nefuguje zavynac CO MAM DELAT PROSIM???!

zdenek plsek | 24.01.06 v 16:00

Da se tu sehnat dobrý fodbalek...???

Petr Růžička | 10.01.06 v 21:42

Pokud nejde klasicý pravý alt + v tak opravdu nevím

Vojta Kubista | 10.01.06 v 19:57

prosim vas napiste mi na e-mail jak jste do CyberGym daly zavinac.diky

FallTime | 09.01.06 v 19:31

To jo, ono to zbesile mackani klaves je nakonec stejne nejlepsi metoda ;-). Akorat chudak klavesnice. To si jeste vzpominam, jak jsme kdysi parivali Summer Games (z roku 94 nebo tak nejak), tam behat to bylo o oddelani enteru (mel jsem na ne zvlastni klavesnici :-D)

Petr Růžička | 08.01.06 v 09:43

To věřím, už jen to zvedání benche byl záhul pro mojí klávesnici :o))

Revenant | 08.01.06 v 08:31

Já vlastním (ňebo jsem vlastnil) originálku celé hry (Sydney 2000) a musím dodat, že tyto 3 disciplíny jsou asi desetinou všech tréninkových disciplín, ze závoděním nemaj nic společného --> vylepšují pouze vlastnosti hráče /// a musím se přiznat, že krom vzduchové pistole a ješté něčeho, tak většina disciplín musela být ovládána, co nejrychlejším mačkáním tlačítal doleva, doprava -> což byl opravdu úděs (hlavně pro klávesnici) :o)))


galerie

Olympic CyberGym Olympic CyberGym Olympic CyberGym

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce