recenze

Mr. Putts Mini Golf

Mr. Putts Mini Golf

Je léto, pro někoho možná čas zajít na koupaliště, pro druhého ta správná chvíle pro odjezd na chatu a pro někoho možná impuls k oprášení golfových holí a první pořádné partičce minigolfu. Pokud patříte také mezi podobné nadšence, můžete začít trénovat v dnešní 3D hře.
Minigolf patří v naší kotlině bezesporu k oblíbeným letním kratochvílím. Skoro v každém větším městě se najde nějaký ten park s golfovými drahami, kde můžete pod šustěním stromů strávit příjemnou půlhodinu - pravidla minigolfu jsou přeci jednoduchá a cíl jasný, tak proč to nezkusit. A když už náhodou nemáte tu možnost zahrát si v golfovém centru, nebo si chcete zatrénovat před tím než své schopnosti ověříte v realitě, máte možnost zahrát si Mr. Putts Mini Golf, virtuální parodii na minigolf, která vám zhruba přiblíží pocit, který zažívá Tiger Woods, když se postaví na green a poslední tři metry trávníku jej dělí od dalšího vítězství.

V příštích přibližně 1500 znacích bych měl vysvětlit základní principy hry, ale myslím, že u tak notoricky známé hry, jakou minigolf určitě je, by to bylo vypisování pravidel spíše mrháním mého i vašeho času, proto přejdu přímo ke ztvárnění herního prostředí a ovládacím prvkům. Hra se skládá celkem z 18 golfových drah, které jsou zasazeny do měnících se 3D prostředí. Vývojáři se v tomto směru řídili heslem, že originalitě se meze nekladou, a výsledkem jsou prostředí pro golf tak nezvyklá, že by jeden žasnul, kde všude lze tento sport provozovat. Díky tomu si zahrajete nejen v klasickém parku či lese, ale třeba na poušti nebo na palubě atomové ponorky. Dráhy samotné jsou naproti tomu více konzervativní a připomínají klasické minigolfové variace s otáčivými mlýnskými koly, odrazovými stěnami, ale také s vodními překážkami nebo trochu kýčovitými zvířaty (kromě prasete, které se opravdu povedlo:-) .

Před zahájením každé hry je v tabulce uvedeno číslo PAR, neboli počet úderů, na něž byste měli průměrně dostat míček ze startovní pozice do jamky. Toto číslo ve výsledku nehraje roli a je spíše ukazatelem pro vás samotné, jak hodně ještě potřebujete trénovat. A důkazem toho, že trénovat je potřeba neustále je zajímavé ovládání hry, které bylo pro mě osobně ze začátku tvrdým oříškem. Mr.Putts Mini Golf se ovládá pouze pomocí levého tlačítka myši. V dolním rohu obrazovky vidíte dva jezdící ukazatele, z nichž jeden značí sílu úderu a druhý faleš míčku. Tím se dostávám k hrubé chybě vývojářů. Nevím, zda někdo z nich někdy hrál minigolf, ale rád bych věděl, kde se proboha vzala v tomto sportu faleš. Díky této funkci má míček fyzikální vlastnosti podobné kulečníkové kouli, což je sport sice s přibližně shodným principem, ale od golfu přeci jen na hony vzdálený. Nicméně, vaším úkolem je sledovat nejprve první ukazatel a ve chvíli, kdy síla úderu odpovídá vaši představě – kliknout poprvé. Poté přesunout pozornost rychle k druhému ukazateli falše a ve chvíli ideální konstalace – kliknout podruhé. Uff, když se vše podaří podle vašich představ, míček opíše vysněnou dráhu a skončí v jamce, nebo někde v poli a vy pokračujete dalším úderem. Maximální počet úderů na každé dráze je omezen sedmi. Počty úderů, v jakých byla dosažena jamka na všech 18 tratích se sčítá a výsledné číslo pak můžete porovnat se svými dřívějšími výsledky a zjistit, zda na vás v minigolfu opravdu čeká zářivá budoucnost nebo naopak.

Ke grafickému zpracování jsem se už vyjádřil a poslední na co zbývá upnout pozornost je tedy zvukové podkreslení hry. I to lze však shrnout do dvou vět: Máte rády jazz? V případě že ano, Mr. Putts Mini Golf si vás audio-stopou jistě získá a těm, kteří dávají přednost novějším hudebním proudům stále zbývá funkce MUTE v ovládání hlasitosti. Tak tedy,… buďte úspěšní na greenu. :)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

hajnrich | 04.11.04 v 14:52

jo pres prasatko nejni videt ,jinak nejlepsi minigolf co sem zatim hral ale ten povrch mohli vymakat lip stejne jako system odpalovani

mismen | 20.08.04 v 17:05

Až na ty zvuky to jde ale ta 3D grafika spíš otravuje. Hlavně když u některých jamek stojím za hradem a musím pálit naslepo nebo si otočit kameru. Ale pro dlouhou chvíli to stačí.

glgy-glgy | 20.08.04 v 16:49

jenom mi vadí ta 3d grafika, že se mi z toho trochu točí hlava a míření je hodně pomalé. co se týče falše míčku je to akorát k zlosti. snažil jsem se vždy trefit do prostředka nastavení falše,aby se mi míček moc nemotal, ale stejně tam asi zákony fyziky moc neplatí...


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce