recenze

Motocross The Force

Motocross The Force

Umíte si představit, jak může být motokros náročným sportem? Dnes máte možnost si to vyzkoušet na celkem povedeném simulátoru, který vám nabídne jednu z těch náročnějších možností. Vžijte se do role závodníka motokrosu na tvrdém terénu!
Až do dnes jsem netušil, jak může být motokros náročným sportem. Tedy když uvážím, že Motocross The Force je alespoň z 50% reálnou simulací ovládání motokrosové mašiny. V tom případě smekám před každým, kdo se o tento sport zajímá a naplno ho provozuje. Avšak realita by se mohla od The Force dosti lišit, takže nepředbíhejme a projděme si hru, o které se dá už předem říci, že to nebude nic ve stylu nedávno vydaného Motocross Becher nebo mnohem staršího Action Supercross.

Úkolem hry není závodit se soupeři nebo udělat triky za co nejlepší bodové ohodnocení. Jediné, o co se musíte zajímat jsou brány, kterými musíte projet. Samozřejmě je lepší snažit se projet těmito branami v co nejkratším čase, ale čas vás v případě Motocross The Force příliš netlačí. Zní to jednoduše, ale má to hned několik vychytávek. Tou první a asi zásadní je ovládání motorky. Zapomeňte na řezání otáček ve vysoké rychlosti. Motorka se vám bude ovládat mnohem hůře a potrvá vám dost dlouho než se otočíte o 180°. Tento problém či vychytávka od autorů dělá ze hry náročnou záležitost. To navíc podporuje těžký terén, na kterém se díky ovládání často vysekáte a nějakou dobu potrvá, než se do toho dostanete.

K dispozici máte 5 zajímavě řešených map, na kterých je vždy stejný úkol. Tedy projetí již zmiňovaných bran. K navigaci slouží zelená šipka, která vám ukazuje směr, kde se brána nachází. Ovládání je pomocí šipek, klávesami W a S nakláníte motorku a F2 - F6 nabízí hraní s kamerami a vzhledem hry. Hlavní otázkou u hry však je, zda má ovládání motorky být takové, jaké je a nebo se jen autorovi příliš nepovedlo. Ať je to tak či onak, s tímto motokrosem to nebudete mít jednoduché a dost času strávíte na zemi, kde je navíc někdy jezdec v zajímavých polohách a různě se svíjí. :)

V případě že vám ovládání přijde opravdu nepříjemné a nebudete věřit tomu, že to někdo může hrát. Pusťte si Track 3 Demo, kde autor předvádí, že se to dá hrát. :) Pak už uvěříte, ale s napodobením jeho schopností to bude těžší. Motocross The Force není takovým přínosem do světa freeware her, ale za vyzkoušení určitě stojí.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =

palmer | 07.02.08 v 11:43

Dobra hra ale chce to cvik.....

tom | 19.12.04 v 20:10

dobrý


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce