recenze

Horacio Esquiador

Horacio Esquiador

Další stará legenda se k nám vrací ve zbrusu novém kabátku! Podivný Horác si chce jít trochu zalyžovat, jenže cesta je velmi nebezpečná. Dokážete mu pomoct?
Pokud vám po přečtení názvu dnešní gamesky naskočily myšlenky typu „to už jsem někdy slyšel,“ ale nevíte, o co přesně šlo, pak vám prozradím ještě další název, který této hříčce přísluší. Horatio goes skiing. Teď již jistě každému pamětníku docvaklo. Ano, jedná se o remake slavné staré legendy o podivné potvůrce jménem Horatio, který se rozhodl vyrazit si na lyže, jenže mu v cestě stojí několik překážek, které mu pomůžete překonat.

Těžko definovat, kdo to ten Horác je. Jeho postavu tvoří de facto jen hlava, na níž jsou výrazné obří oči a krátké, tenké nohy. Přesto má tahle stvůrka ambici jít si zalyžovat. Jenže, jak už jsem zmínil, čekají ji obtíže. Aby mohl vůbec lyžovat, musí nejdříve mít lyže. A ty má uloženy ve své boudě, ne nepodobné té, v níž přebývají psi. Bohužel bouda je na druhé straně dálnice, než právě vy se svým hrdinou stojíte, takže nezbývá než se pokusit ji přejít. Dálnice není zrovna místo klidné a provoz na ní jen zřídkakdy připomíná provoz na okresce třetího řádu, takže je nutné co nejlépe zvolit načasování, kdy do vozovky vstoupíte, aby z milého Horáce nezbyl jen flek. Načasování ale také není to jediné, co budete k úspěšnému překonání dálnice potřebovat. Protože po ní jezdí různé automobily (od těch osobních přes kamiony až po sanitky), je jasné, že každý jede jinou rychlostí. Navíc některé přejíždějí z jednoho jízdního pruhu do druhého a naopak, takže důležité bude také vědět, kdy změnit směr docela rychlé Horácovy chůze. Když se konečně dopracujete k boudě a seberete lyže, můžete se směle vypravit na sjezdovku. Jenže jediná cesta k ní nevede jinudy, než opět přes dálnici. Takže anabáze pokračuje ve stejném duchu. Teprve až přejdete komunikaci i podruhé úspěšně, čeká vás odměna v podobě jakéhosi minislalomu, přičemž Horác se ovládá stejně snadno jako při přechodu dálnice. Jediným vaším úkolem je projet pokud možno všemi brankami bez nehody do cíle. Úkol to není vůbec těžký. Když se vám to povede, začínáte znovu před dálnicí bez lyží.

Jak tušíte, není to hra příliš variabilní. Je krátká a dá se říct, že i stereotypní a svým námětem, který jste mohli potkat i v jiných gameskách, kde ale Horácovu roli přebraly především žáby, například v Frog Highway nebo v Mega Frogger, už asi žádnou velkou díru do světa nezpůsobí. Ale je docela pravděpodobné, že některým pamětníkům starších vydání Horáce udělá jeho nové zpracování pro PC radost. Technicky je to veskrze nenáročná hříčka. Měla by jít spustit i na slaboučkých strojích, grafika je jistě detailnější než na starších verzích počítačů, ale v porovnání s nároky některých současných gamesek je až směšně jednoduchá, neříkám, že ošklivá. Vaše hraní doprovází jedna melodie, přihlédnu-li k tomu, že asi málokdo bude u Horatia sedět v kuse déle než deset minut, pak by nemusela být hodnocena úplně špatně, ale při delším hraní začne bezesporu velmi otravovat. Bohužel se totéž dá říct o celém Horatiovi, takže pokud jej již znáte, není důvod ho nevyzkoušet v novém kabátku, ale na dlouho to zábava nebude.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =

Kalousek100

Kalousek100 | 11.05.20 v 16:58

Perfektní klasická hra

Luis I. García | 03.07.05 v 22:59

Hello!

I'm Luis García, "Horacio Esquiador"'s programmer. I've updated the game to version 1.3, fixing some bugs. You can download it from my webpage (http://www.paniksoftware.tk) or from http://remakeszone.com.

I hope you like it :) and... thanks for playing ;-)

ded | 10.06.05 v 17:54

Přesný název původní verze je Horace goes skiing.


galerie

Horacio Esquiador Horacio Esquiador Horacio Esquiador

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce