recenze

Hairy Harry

Hairy Harry

Patříte k lidem, kterým se při pouhém vyřčení slova sport udělá nevolno?;) Nejste v kolektivu příliš oblíbení a nemáte dost kamarádů na to, abyste si zahráli opravdový volejbal? Zahrajte si ho v teple domova na vašem počítači!
Po delší době zde máme opět možnost si pořádně zamlátit hlavou do míče, protože se k nám dostal další remake slavné osmibitovky Arcade Volleyball. Herní princip je tedy jasný, dva borci s podivně napuchlými hlavami oddělení sítí se snaží na tři pokusy přehodit míč na soupeřovu stranu hřiště (myslím, že každý z vás již o hře zvané volejbal někdy zaslechl).

Vrhněme se tedy na hříčku samotnou. Po zpuštění hry vás uvítá vcelku obyčejné menu, ve kterém si lze přenastavit jak ovládání, tak i vaší postavu. Změnit na ní lze barva a tip vlasů, dále pak i barva kůže. Můžete si samozřejmě zahrát s kamarádem na jednom stroji a nebo, pokud se nechcete mačkat u jedné klávesnice, dokonce i přes internet. To je jako u většiny her i zde jistě větší zábava, než hrát proti pitomému počítači, který ani na nejtěžší obtížnost až trestuhodně nestíhá. Trochu smutné je, že ani tentokrát se nedočkáme žádných turnajů, či čehokoli, co by mohlo hře prodloužit její desetiminutovou hratelnost. Abych pořád jenom nekritizoval, pojďme ke kladům hry. Celkem příjemná je grafika, hra dokonce obsahuje i jisté animace, jako například vlající vlasy, či rotující míč.

To by bylo z kladů asi tak vše, opravdu mě už nic co by se dalo pochválit nenapadá. Ozvučení jistě nikoho neurazí, ovšem sami zjistíte, že po nějaké té minutě hraní si zvuk raději vypnete, protože dutý zvuk, který se ozve pokaždé, když spadne některému z hráčů míč na jeho dutou hlavu, vám brzy začne lézt na nervy. Hratelnost je, jak už sem řekl, velmi krátká, a to z jednoho prostého důvodu - hra po pěti minutách nenabízí nic nového a ani úžasné množství lokací (jedna) na tom nic nezmění. Jestliže se tedy chcete u hry pobavit, můžu doporučit multiplayer, který nikdy nezklame. Netvrdím, že hra je vyloženě špatná, ale po tisícém remaku by to už opravdu chtělo něco nového...

I přes nějaké ty chybky se ovšem stále jedná o jednu z kvalitnějších her tohoto žánru, takže ti z vás, kteří ještě s podobnými gamesami nemají zaplněný celý harddisk, nemají na co čekat a tu čtvrt hodinku zábavy si s touto průměrnou hrou užít...

stáhnout hru
Windy

autor
/ Windy

Skóre

69 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =

Marek | 25.11.07 v 16:52

U toho prvního obrázku jste ty červený vlasy přikreslili, nebo ne?


galerie