recenze

Foosball

Foosball

V našich krajinách se mohou opravdu masové oblibě těšit pouze dva sporty; a sice fotbal a hokej. Právě simulací těchto odvětví jsme tu měli již nespočet, ovšem Foosball je přece jen v něčem originální. Více vám napoví dnešní recenze…
Fotbal byl v naší krásné zemi české odjakživa velmi populární a fotbalisté se vždy stávali hotovými modlami, ke kterým s úctou vzhlížel nejeden malý chlapec. Splnit si svůj dětský sen se podaří málokomu a tak jsou lidé odkázáni buďto na počítačové simulace, v nichž se alespoň na chvíli mohou stát právě obletovanými hvězdami, nebo si mohou zahrát u nich v Horní Dolní čtvrtou krajskou ligu. Zbývá zde ovšem možnost další; a sice zahrát si u pivečka v hospodě se svými přáteli. A neříkejte, že se vám tato vidina ani trošku nazamlouvá

Pokud jste ovšem tak líní a nechce se vám zajít už ani do té hospody, nezbývá mi, než vás opět odkázat na počítačovou simulaci. Konkrétně mám na mysli Foosball, v němž právě skombinujete hospodskou zábavu s klávesnicí. Tato hra od anglického autora je nadmíru vydařená a nebýt několika málo chybiček, které však v konečném důsledku lze s klidným svědomím přehlédnout, měli bychom tu čest s titulem, jehož hodnocení by mohlo přesáhnout i metu osmdesáti procent. Ale jak už to tak bývá, nestalo se. I přesto je Foosball gamesa, jejíž zahrání vám lze doporučit. Přejděme už ovšem k samotnému jadérku věci. Princip hry snad ani připomínat nemusím. Na tyčích jsou umístěni panáčci, kterými hýbe právě ona tyč, u níž stojíte vy. V našem případě ji ovládáte myší a nutno říci, že to je nápad opravdu zajímavý a přiznám se, že jsem to tak nečekal. Přidává to hře na jednoduchosti a celkově se tak stává hratelnější.

Co se audiovizuálního zpracování týče, nelze míti žádných námitek, ostatně i ve skutečnosti nevypadá stolní fotbal nijak vábně a už vůbec u něj neuslyšíme žádné zvuky. Je až obdivuhodné, co se autorovi podařilo do velikosti o něco málo přesahující půl mega vměstnat. Vybrat si můžete dokonce i mezi přátelským zápasem a „kampaní“, v níž si vyberete jeden z předních národních týmu a v sérii zápasů si to s ostatními, počítačem ovládanými týmy, pořádně rozdáte. Nechybí ani možnost online hraní.

Za jedinou chybičku pak můžeme považovat to, že hra je shareware a vy si tak za plnou verzi musíte něco málo připlatit. Upřímně řečeno si ani nedovedu představit, co bude v plné verzi, když je toto pouze shareware… Neváhejte a stahujte, pokud vás to chytne, tak si i našetřete…Já už alespoň nemusím uvažovat nad tím, co si budu přát k narozeninám… ;-)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =

Petr | 10.10.06 v 21:02

Kde sehnat plnou verzi?

Eco | 02.11.05 v 07:10

Effect Havlíčkův brod

Bob Marley soccer cup
Turnaj v PS2: TEKKEN
Turnaj ve stolním fotbálku
Mravní zkaženci (hiphop)
Riddim Korps (raggajungle)

more info http://www.effectmusic.cz

David | 20.01.05 v 18:36

Jak hrat bez placeni?

Kleska | 08.10.04 v 12:00

Neslo by nejak sehnat plnou verzi bez placeni?

Martin Demiger | 05.10.04 v 16:23

ano, máte pravdu, omlouvám se, asi to bude tím, že jsem štastný majitel plné verze ;o)

Maams | 05.10.04 v 09:16

Mozna to panu redaktorovi uslo, ale kampan je jen v plne verzi...prave tohle dela z te hry zabavu na 5 minut...


galerie