recenze

Der Große Preis von Raddorf

Der Große Preis von Raddorf

Nudí vás stále stejné závody autíček? Pokud toužíte po změně, tak je pro vás Der Große Preis von Raddorf tím pravým útěkem ze stereotypu závodních her: Horký asfalt, tvrdé ráfky a dlouhý, opravdu dlouhý peloton…
Světoznámé cyklistické závody sice ještě nevytryskly v plném proudu, ale pro ty z vás, které už nyní láká atmosféra nekonečných pelotonů, vražedných stoupání a strojů poháněných lidskou silou je zde hříčka nadšených německých programátorů. Ti si řekli, že je načase ukázat světu, že nejenom Francouzi mají svůj velký závod, a proto vytvořili virtuální podobu své Der Große Preis von Raddorf neboli Velké ceny Raddorfu. Pojďme se s našim kolem podívat na startovní čáru…

Jakmile spustíte hru, čeká vás krátká instalace a po ní jednoduché menu, kde můžete si vybrat jednu ze tří obtížností. Sice ani ta nejtěžší není příliš komplikovaná, ale pokud jedete cyklistický závod na počítači poprvé tak nejlehčím stupněm nic nezkazíte. Klikněte na tlačítko START a jedeme.

Hned první velkou nevýhodou hry je fakt, že nabízí pouze jeden závod, a to již několikrát zmiňovaný okruh kolem proslulé německé vesnice Raddorf. Žádné další tratě nečekejte a stejně tak i jinou startovní pozici než z posledního místa. Vždy začínáte na konci pelotonu a musíte se pracně protlačit, nebo spíše prošlapat, na přední pozice. Hru, stejně jako mnoho motoristických hříček s malými autíčky, sledujete shora. Jenže, tentokrát rozhodně z výšky nemalé. Nevím, zda autoři chtěli, aby bylo vidět většina tratě před a za jezdcem, nebo proto, že se chtěli zbavit problému s vykreslováním cyklisty viděného z malé výšky, ale každopádně je pravdou, že jednotliví závodníci nejsou o mnoho větší než špendlíková hlavička. Dalším problémem je fakt, že závodníka vidíte neustále stejně, zatímco krajina kolem je značně proměnlivá, co se týče střídání dvoj a trojrozměrného zobrazení. Vesnice Raddorf je celá ve slušném provedení 3D, včetně fandících diváků a blikajících semaforů, ale jakmile vyjedete za město, vše se změní do podoby turistické mapy. Moře jako modré plochy, lesy jako plochy zelené…jednoduše bída.

O něco lepší je to s hratelností. Ta je přes odpuzující grafiku překvapivě celkem slušná. Bicykl se ovládá pěkně a je docela rychlý. Není problémem dojet jakéhokoliv soupeře, to rozhodně ne. Tak v čem je tedy háček, ptáte se? I když máte nejrychlejší stroj na trati, tak přesto vždy nevyhrajete, neboť je velmi těžké někoho předjet. Soupeři se snaží dostat přímo před vaše kolo a zatarasit vám cestu. V některých místech je navíc silnice poněkud úzká, a proto musíte správně odhadnout místa vhodná k předjíždění. K tomu, abyste se z posledního místa propracovali na první máte vždy čtyři okruhy.

Jak už jsem se zmínil, hlavní a největší jizvou v jinak hezké tváři Der Große Preis von Raddorf, je grafika. Ta je velmi chabá a připomíná spíše první pokusy nemluvněte s pastelkami než pěknou kresbu. Je to škoda, protože hratelnost je, když nebudete pozorovat okolní krajinu, skutečně povedená. Pokud venku prší anebo máte rozbité kolo, tak vám Der Große Preis von Raddorf stojí určitě za zahrání. Možná budete mile překvapeni.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =

Standa | 24.04.05 v 01:15

super hra!


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce