recenze

Crazy Golf

Crazy Golf

Chtěli byste si zahrát minigolf, ale nemáte dost peněz? Tak právě pro vás je tu Crazy Golf, se kterým ušetříte a zažijete neméně legrace jako v reálu. Grafika a multiplayer to jen podpoří. Tak jen do toho.
Hra snobů. Toto hanlivé přízvisko si vysloužil golf. Není to však asi náhoda, vždyť platit desítky tisíc za koupi permanentky si každý rozhodně dovolit nemůže a na pečlivě upravený green se tudíž nedostane ledaskdo. Když už si chcete mermo moci zahrát, můžete vyzkoušet simulátor. V malé místnosti pálíte míčkem do zdi a mezitím, co počítač určuje pravděpodobné místo jeho dopadu, se vyhýbáte odražené střele. Ne vždy se to povede, vím o čem mluvím, ještě teď mne bolí zadnice, když na to vzpomenu. Nechcete-li utrácet nehorázně mnoho peněz, nebo nemáte takovou kuráž, abyste riskovali zdraví jako já, je minigolf ten pravý sport pro vás. A nyní ho můžete hrát i prostřednictvím vašeho počítače. Crazy Golf vám to umožní.

Nejedná se o převratnou hru, která by se prvně objevila na freewarové scéně, spíše naopak. Stačí jen jmenovat: Carpet Golf, Dany Golf, Mini Golf, Minni Golf nebo Miracle Mini-Golf. To hovoří za vše, virtuální golf je velice stará záležitost. Nemůžeme ale říct, že by byly všechny podobné jako vejce vejci. Crazy Golf vyniká převážně svou grafikou, která by se dala přirovnat k horším komerčním titulům. Ani o zvuku nemůžeme pravit jedinou špatnou větu. Po každé trefené jamce zazní bouřlivá klaka a fiktivní diváci dávají vůči vám znát svůj obdiv. Opravdu se mi líbil nápad Greye Olltwita-autor, když do jednoho z devíti kol použil jako překážku kačenu, která navíc kdáká vždy, když ji trefíte (asi jí to není moc příjemné).

Aby ale mé hodnocení nevyznělo příliš jednostranně, nemůžu si dovolit nepoukázat na pár chyb. Jedna taková se vyskytla při chování míčku. Podle mě se až příliš rychle zpomaluje. Zprvu nabere slušnou rychlost, ale v mžiku je ta tam. Ani se nanadějete a úder, který jistě směřoval do jamky, se zastaví na půli cesty. Je to tedy pouze maličkost, s níž se po pár hrách vyrovnáte. Další z mála chybiček se vyskytuje v kolech s převýšením. Nepovede-li se vám míček dostat přes výjezd a začne-li se vracet, nemusíte čekat až zastaví, jak pravidla reálného mini golfu vyžadují, nýbrž lze hned navázat dalším úderem. Poslední připomínka je asi ta nejzávažnější. V mnoha případech se dostanete do situace, kdy budete potřebovat dát co možná největší ránu, abyste se dostali na dostřel cílové mety. Hle, není vám dopřáno, jelikož síla úderu se již tradičně určuje vzdáleností kurzoru myši od míčku, a okraje hrací plochy vám někdy neumožní přímočaré řešení. Díky tomu lze ztratit i dva údery. Asi si říkáte, co to je, dva údery. Sami uvidíte, že při hře proti kamarádům je to mnoho, zvlášť, pokud o něco hrajete (opět ze mě mluví zkušenosti).

Parádní zábavu zažijete hlavně při multiplayeru hry Crazy Golf, která oplývá skvělou grafikou a kvalitním zvukem. Ztrácí ovšem maličko na hratelnosti a realičnosti. Zcela na závěr bych se chtěl opravit. V úvodu jsem naznačil, že s Crazy Golf ušetříte, není až tak úplně pravda, mně osobně se to nepovedlo, kamarádi mě oškubali jak slepici...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =

System of a down | 03.04.04 v 11:30

Brzo vás to omrzí,ale jinak ok


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce